ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Αλλάζει στάση ο Ερντογάν – Συζητά το ενδεχόμενο 6μηνης πολιτικής μετάβασης στη Συρία

Αλλάζει στάση ο Ερντογάν – Συζητά το ενδεχόμενο 6μηνης πολιτικής μετάβασης στη Συρία

Στριμωγμένος ο Ερντογάν από Ρωσία και ΗΠΑ, από εκεί που ήθελε να πάρει το κεφάλι του Άσαντ, τώρα διαρρέει ότι του «επιτρέπει» μια περίοδο έξι μηνών πολιτικής μετάβασης.

H τουρκική κυβέρνηση, σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της στο πρακτορείο Reuters, εμφανίζεται έτοιμη να αποδεχθεί μια περίοδο πολιτικής μετάβασης στη Συρία κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ θα παραμείνει συμβολικά στην εξουσία για 6 μήνες προτού αποχωρήσει και είναι διατεθειμένη να συζητήσει το σχέδιο αυτό με τους συμμάχους της των χωρών της Δύσης.

«Έχουμε ξεκινήσει να εργαζόμαστε επί ενός σχεδίου που θα προβλέπει την αποχώρηση του Άσαντ… (Ο Άσαντ) μπορεί να παραμείνει για ένα διάστημα 6 μηνών και εμείς το αποδεχόμαστε αυτό επειδή θα διασφαλιστεί η απομάκρυνσή του» ανέφερε ένας από τους αξιωματούχους στο πρακτορείο Reuters, που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

«Έχουμε καταγράψει πρόοδο επί τους θέματος αυτού σε ένα κάποιο βαθμό με τις ΗΠΑ και τους άλλους μας συμμάχους. Δεν έχει επιτευχθεί ακριβώς η συναίνεση σχετικά με το πότε θα ξεκινούσε η 6μηνη περίοδος, αλλά πιστεύουμε ότι δεν θα αργήσει πολύ».

Οι ΗΠΑ θα ενημερώσουν σχετικά με την πρόταση στη Ρωσία, προσέθεσε ένας από τους Τούρκους αξιωματούχους, ωστόσο δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν η Μόσχα θα υποστηρίξει την ιδέα.

Η Γαλλία επιθυμεί την όσο το δυνατόν ταχύτερη απομάκρυνση του Άσαντ από την εξουσία, ενώ η Γερμανία θα προτιμούσε ο Σύρος πρόεδρος να εμπλακεί σε μια μεταβατική φάση προτού αποχωρήσει από την εξουσία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ίδιος ο Άσαντ σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην ιρανική τηλεόραση την 4η Οκτωβρίου επεσήμανε ότι δεν εναπόκειται σε κανέναν ξένο αξιωματούχο να αποφασίσει σχετικά με το μέλλον της Συρίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.