ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γαμπρός του Ερντογάν διορίστηκε Υπουργός Ενέργειας στην νέα κυβέρνηση της Τουρκίας – Όλα τα ονόματα

Γαμπρός του Ερντογάν διορίστηκε Υπουργός Ενέργειας στην νέα κυβέρνηση της Τουρκίας – Όλα τα ονόματα

Γαμπρός του Τούρκου Προέδρου Ταγιπ Ερντογάν διορίστηκε Υπουργός Ενέργειας στην νέα τουρκική κυβέρνηση που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Α. Νταβούτογλου! Πρόκειται για τον Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ειδικό σε ενεργειακά θέματα, που έχει εργαστεί στο Çalık Holding και ο αδερφός του οποίου είναι Διευθύνων Σύμβουλος στον Όμιλο Turkuvaz Medya. Δεν είχε αναλάβει ξανά υπουργικό πόστο.

Εντύπωση δημιουργεί το γεγονός ότι ο Αλί Μπαμπατζάν δε συμμετέχει στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης- ίσως γιατί το όνομά του είχε συνδεθεί με τη βραχύβια πρωτοβουλία του τέως ΠτΔ Αμπντουλάχ Γκιουλ να ιδρύσει νέο κόμμα. Στην συνέχεια, η απόφαση για την υπουργοποίηση του Μπαμπατζάν στη νέα κυβέρνηση αποτέλεσε σημείο τριβής μεταξύ του Ταγίπ Ερντογάν και του Πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου. Ολα αυτά ίσως μέτρησαν καθώς ο Ερντογάν δεν θα άφηνε να περάσει ”ούτε κουνούπι” για το οποίο να μην είχε την απόλυτη έγκρισή του…

Από την Αγκυρα επισημαίνεται επίσης από διπλωματικούς κύκλους βαση δημοσιευματων σε ιστοσελίδες ότι χωρίς προηγούμενη εμπειρία σε υπουργικές θέσεις είναι επίσης ο Νατζί Αγμπάλ στο Υπουργείο Οικονομικών- επιλογή έκπληξη.Επίσης ο νέος Υπουργός Οικονομίας, Mustafa Elitaş υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών του νομού του Καϊσερί.O Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος αναλαμβάνει το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, υπήρξε παλιό στέλεχος του Κόμματος του Ορθού Δρόμου.

Στην κυβέρνηση συμμετέχουν δύο γυναίκες:

– Η μαντηλοφορούσα Σεμά Ραμαζάνογλου που επιλέχθηκε να αναλάβει το Υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικών πολιτικών. Ειναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Άγκυρας και ολοκλήρωσε την ειδικότητά της στην Ιατρικής Σχολή της Βέρνης στην Ελβετία.

-Η αρχιτέκτονας Φατμά Γκιουλμεντέτ Σαρί, που ανέλαβε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Αστικού Σχεδιασμού.

Όλη η κυβέρνηση

Η σύνθεση της νέας -64ης – κυβέρνησης της Τουρκίας που ανακοίνωσε νωρίτερα ο Πρωθυπουργός της χώρας, κ. Αχμέτ Νταβούτογλου,έχει ως εξής :

Πρωθυπουργός  Αχμέτ Νταβούοτογλου

Αντιπρόεδροι της κυβέρνησης:

Μεχμέτ ΣΙΜΣΕΚ

Λουτφί ΕΛΒΑΝ

Γιαλτσίν ΑΚΝΤΟΓΆΝ

Τουγρούλ ΤΟΥΡΚΕΣ

Νουμάν ΚΟΥΡΤΟΥΛΜΟΥΣ

Υπουργός Δικαιοσύνης

Μπεκιρ ΜΠΟΖΝΤΑΓ

Υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικών Πολιτικών 

Σεμρά ΡΑΜΑΖΑΝΟΓΛΟΥ

Υπουργός Ευρωπαϊκής Ένωσης

Βολκάν ΜΠΟΖΚΙΡ

Υπουργός Επιστήμης και Τεχνολογίας

Φικρί ΙΣΙΚ

Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφαλείας

Σουλεϊμάν ΣΟΪΛΟΥ

Υπουργός Περιβάλλοντος και Αστικών Υποθέσεων

Φατμαγκιούλ ΝΤΕΜΕΤ ΣΑΡΙ

Υπουργός Εξωτερικών

Μεβλούτ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ

Υπουργός Οικονομίας

Μουσταφά ΕΛΙΤΑΣ

Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων

Μπεράτ ΑΛΜΠΑΪΡΑΚ

Υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού

Ακίφ Τσαγταϊ ΚΙΛΙΤΣ

Υπουργός Γεωργίας και Τροφίμων

Φαρούκ ΤΣΕΛΙΚ

Υπουργός Τελωνείων και Εμπορίου

Μπουλέντ ΤΟΥΦΕΚΤΣΙ

Υπουργός Εσωτερικών

Εφκάν ΑΛΑ

Υπουργός Ανάπτυξης

Τζεβδέτ ΓΙΛΜΑΖ

Υπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού

Μαχίρ ΟΥΝΑΛ

Υπουργός Οικονομικών

Νάτζι ΑΓΚΜΠΑΛ

Υπουργός Εθνικής Παιδείας

Νάμπι ΑΒΤΖΙ

Υπουργός Εθνικής Άμυνας

Ισμέτ ΓΙΛΜΑΖ

Υπουργός Δασών και Υδάτινων Υποθέσεων

Βεϊσέλ ΕΡΟΓΛΟΥ

Υπουργός Υγείας

Μεχμέτ ΜΟΥΖΙΝΟΓΛΟΥ

Υπουργός Μεταφορών Ναυτιλίας και Επικοινωνίας

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μπιναλί ΓΙΛΝΤΙΡΙΜ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.