Και Leopard-2A4 μεταφέρει η Τουρκία στην Συρία απέναντι στα ρωσικά Τ-90! – Μια καλή ευκαιρία για την Ελλάδα… (upd) [φωτο-βίντεο]

Και Leopard-2A4 μεταφέρει η Τουρκία στην Συρία απέναντι στα ρωσικά Τ-90! – Μια καλή ευκαιρία για την Ελλάδα… (upd) [φωτο-βίντεο]

Ατέλειωτες φάλλαγες με άρματα μάχης, ΤΟΜΑ και  αυτοκινούμενα πυροβόλα Firtina μεταφέρονται από την περιοχή του Εβρου και την Ζώνη Ευθύνης της 1ης Στρατιάς στα σύνορα με την Συρία και πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμα και για μετακίνηση αρμάτων μάχης LEO2A4 με πυροβόλα των 120 χλστ. και σαφώς μεγαλύτερη επιβιωσιμότητα απέναντι στα ρωσικά Τ-90 απ’ότι τα αναβαθμισμένα M60T SABRA.

Τάρματα μάχης αυτά μετακινήθηκαν από δυτικές επαρχίες της Τουρκίας και εντάχθηκαν στην 5η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία που εδρεύει στη Γκαζιαντέπ.

Τα τουρκικά τανκς μεταφέρονται με όλα τα μέσα. Άλλα φθάνουν με τρένα, άλλα με αρματοφορείς.

Γενικά, πάνω από 1000 άρματα μάχης, πυροβόλα, ΤΟΜΑ/ΤΟΜΠ και αυτοκινούμενοι εκτοξευτές ρουκετών απομακρύνθηκαν από την Ανατολική Θράκη με κατεύθυνση την Συρία.

Η τουρκική 1η Στρατιά περιλαμβάνει 4 Τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες, 7 Μηχανοκίνητες Ταξιαρχίες Πεζικού και δύο Μεραρχίες Πεζικού. Η αναλογία ελληνικών και τουρκικών αρμάτων μάχης στην περιοχή του Έβρου είναι 1:1,9.

Ωστόσο οι τουρκικές ΤΘ και Μ/Κ Ταξιαρχίες είναι σχηματισμοί τεσσάρων ή πέντε μονάδων ελιγμού, παρατάσσοντας συνολικά περί τις 28 επιλαρχίες αρμάτων, ενώ στο V Σώμα Στρατού υπάγεται επίσης μία ανεξάρτητη επιλαρχία αναγνώρισης.

Τα τελευταία χρόνια για την υποστηριξη επιθετικών μηχανοκίνητων επιχειρήσεων και την υπέρβαση του εμποδίου του Έβρου ο Τουρκικός Στρατός έχει παραλάβει:

52 οχήματα σχεδιών εφόδου Samur

36 γεφυροφόρa άρματα τύπου Leguan

56 άρματα μηχανικής διάσπασης ναρκοπεδίων KEILER

12 Αμφίβιοι Τεθωρακισμένοι Γεωπροωθητές Μηχανικού Μάχης ΑΖΜΙΜ

Η συγκεκριμένη σύνθεση είναι καθαρά επιθετική και είναι θέμα χρόνου πότε θα χρησιμοποιηθούν για βίαιη διάβαση του ποταμού προς δυσμάς…

Η πλειοψηφία των 650 ΤΟΜΑ AIFV καθώς και το μεγαλύτερο μέρος των 272 Α/Κ πυροβόλων 155mm/52 cal Firtina βρισκόντουσαν στην Ανατολική Θράκη. Τώρα έχουν απομακρυνθεί κάπου 100 Firtina προς την Συρία.

Επιπλέον το σύνολο των 339 τουρκικών αρμάτων μάχης Leo2A4 εξοπλίζουν πλήρως τα μηχανοκίνητα τμήματα της 1η Στρατιάς. Μαζί με τα υπόλοιπα άρματα μάχης β γενιάς ένα σύνολο σχεδόν 1000 τουρκικών αρμάτων μάχης βρίσκεται στην Ανατολική Θράκη.

Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν και 36 οχηματα εκτόξευσης F-600T μαζί με 100 βαλλιστικούς πυραύλους Yildirim (εκτιμώμενο βεληνεκές 150 km). Επιπλέον το σύνολο των 12 εκτοξευτών ΠΕΠ M270 MLRS μαζί με 72 βαλλιστικούς πυραύλους MGM-140A Atacms Block1 (βεληνεκές 165 χλμ) υπηρετούν με το 105 Σύνταγμα Πυροβολικού.

Μαζί με τα Firtina ένας μεγάλος αριθμός από παλαιότερα Μ44Τ1,Μ107 και Μ110 Α2 διατίθενται στην 1η Στρατιά. Συνολικά κοντά στα 600 Α/Κ πυροβόλα παλαιότερης και νέας γενιάς διατίθενται για την υποστήριξη των επιχειρήσεων στην περιοχή της Ανατολικής Θράκης.

Ηδη υπολογίζεται ότι έχει μεταφερθεί στα σύνορα με την Συρία το 25% της ισχύος της τουρκικής 1ης Στρατιάς.

Μήπως είναι κατάλληλη η στιγμή για να λυθούν με δραστικό τρόπο τα προβλήματα που δημιουργεί η Τουρκία σε βάρος της χώρας μας; Πότε θα ξαναβρούμε τέτοια ευκαιρία; turkish_tanks1 turkish_tanks2 turkish_tanks3 turkish_tanks4 turkish_tanks5

Βίντεο από τον εκσυγχρονισμό του Μ-60 σε Μ-60Τ SABRA:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.