Χειροπέδες σε 18 υποστηρικτές του Γκιουλέν στην Τουρκία

Χειροπέδες σε 18 υποστηρικτές του Γκιουλέν στην Τουρκία

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν σήμερα 18 άτομα, ανάμεσά τους πρώην υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της αστυνομίας, τα οποία κατηγορούν ότι πρόσκεινται στον ορκισμένο εχθρό του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Μεταξύ των συλληφθέντων κατά την επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε σε 13 επαρχίες της χώρας, είναι ένας από τους πρώην επικεφαλής της οικονομικής αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης, ο Γιασίν Τοπτσού, που είχε καθοδηγήσει την έρευνα για διαφθορά τον Δεκέμβριο του 2013 εναντίον προσώπων προσκείμενων στην κυβέρνηση και στον Ερντογάν, διευκρίνισε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Συνολικά 27 άνθρωποι αποτελούν το αντικείμενο εντάλματος σύλληψης στο πλαίσιο της επιχείρησης που ξεκίνησε σήμερα την αυγή, σύμφωνα με το Dogan.

Πρώην σύμμαχος του Ερντογάν, ο Γκιουλέν, που διευθύνει από τις Ηνωμένες Πολιτείες ένα ισχυρό δίκτυο αποτελούμενο από σχολεία, μη κυβερνητικές οργανώσεις και επιχειρήσεις, έγινε «ο νούμερο ένα δημόσιος εχθρός» του μετά το σκάνδαλο διαφθοράς που ξέσπασε στα τέλη του 2013.

Ο αρχηγός του κράτους κατηγορεί από τότε τον ιερωμένο ότι έχει δημιουργήσει ένα «παράλληλο κράτος» με σκοπό να τον ανατρέψει, κάτι που οι οπαδοί του Γκιουλέν αρνούνται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εδώ και δύο χρόνια οι τουρκικές αρχές έχουν πολλαπλασιάσει τις εκκαθαρίσεις, κυρίως στην αστυνομία και στο δικαστικό σώμα, και τις διώξεις προσκείμενων στον Γκιουλέν και των οικονομικών συμφερόντων τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.