ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Τουρκία στην “κοσμάρα” της: “Δεν έχουμε ανάγκη την Ρωσία για την κατασκευή των πυρηνικών σταθμών”

Η Τουρκία στην “κοσμάρα” της: “Δεν έχουμε ανάγκη την Ρωσία για την κατασκευή των πυρηνικών σταθμών”

Mε θράσος ανθρώπων που δεν φαίνεται να έχουν επαφή με την πραγματικότητα οι Τούρκοι δηλώνουν σήμερα ότι δεν έχουν ανα΄γκη την Ρωσία για την κατασκευή των τριών πυρηνικών σταθμών.

Έπειτα από την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τουρκικά F-16, ο Νουμάν Κουρτουλμούς είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή πως η Τουρκία δεν είναι «αιχμάλωτη» της Ρωσίας για την κατασκευή του πρώτου της πυρηνικού σταθμού.

«Θα πρέπει να το δηλώσουμε σαφώς: η Τουρκία δεν είναι αιχμάλωτη μιας μόνο χώρας, της τεχνολογίας μιας μόνο χώρας, όσον αφορά τους πυρηνικούς της σταθμούς», δήλωσε ο Κουρτουλμούς και πρόσθεσε: «Ξέρουμε ότι υπάρχουν πάρα πολλές χώρες, πάρα πολλές επιχειρήσεις που θα ήταν έτοιμες να ανταποκριθούν στα αιτήματα της Τουρκίας».

Η ρωσική ομοσπονδιακή υπηρεσία ατομικής ενέργειας (Rosatom) έβαλε τον Απρίλιο τον θεμέλιο λίθο στον πυρηνικό σταθμό του Ακουγιού, στην επαρχία της Μερσίνας, στη νότια Τουρκία, ένα σχέδιο ύψους 19 δισεκατομμυρίων ευρώ που αναμένεται θεωρητικά να ολοκληρωθεί το 2020.

Η Τουρκία θέλει να φτιάξει τρεις πυρηνικούς σταθμούς για να μειώσει τη μεγάλη εξάρτησή της από την εισαγωγή υδρογονανθράκων, κυρίως από τη Ρωσία, η οποία καλύπτει το 55% των αναγκών της σε φυσικό αέριο και το 30% σε πετρέλαιο, αλλά και από το εχθρικό προς αυτήν Ιράν

«Είναι πιθανό να βρεθούν άλλοι προμηθευτές», είχε δηλώσει εξάλλου το Σάββατο ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος κυρίως στο Αζερμπαϊτζάν και στο Κατάρ σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση, φυσικά κάτι τέτοιο είναι ανεδαφικό όπως ήδη εξηγεί το pronews.gr εδώ.

Σημειώνεται πως η Άγκυρα εισάγει το 90,5% του πετρελαίου που χρησιμοποιεί και το 98,5% του φυσικού αερίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρόκειται δηλαδή για μια πλήρως εξαρτώμενη χώρα που έχει την ψευδαίσθηση ότι είναι υπερδύναμη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.