ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Ανεβάζουν τον λογαριασμό οι ίδιοι οι Τούρκοι: “Μπορεί να φτάσουν τα 9 δισ. δολάρια οι ρωσικές κυρώσεις”

Ανεβάζουν τον λογαριασμό οι ίδιοι οι Τούρκοι: “Μπορεί να φτάσουν τα 9 δισ. δολάρια οι ρωσικές κυρώσεις”

Οι εντάσεις με τη Ρωσία μπορεί να κοστίσουν στην τουρκική οικονομία 9 δισεκατομμύρια δολάρια δήλωσε ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Τουρκίας Mehmet Şimşek.

   

Η Μόσχα επέβαλε μια σειρά απο οικονομικούς περιορισμούς εναντίον της Άγκυρας μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους απο τουρκικού F16 στις 24 Νοεμβρίου, δημιουργώντας μια μεγάλη κρίση μεταξύ των δύο χωρών. 

“Στο πιο άσχημο σενάριο, στο οποίο οι δυο χώρες δεν θα έχουν καμία σχέση, μιλάμε για απώλεια 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων”, δήλωσε ο Şimşek σε συνέντευξή του.

Η τωρινή ένταση είναι πιθανό να μειώσει 0,3 με 0,4 % το τουρκικό GDP, προσέθεσε.

Οι περιορσιμοί της Ρωσίας περιλαμβάνουν απαγόρευση εισαγωγής ορισμένων τροφίμων απο την Τουρκία και μείωση των τουριστικών  πακέτων, κατι  που αποτελεί πλήγμα για το τουρκικό τουρισμό.

Ο Şimşek ανέφερε ότι ο αριθμός των Ρώσων τουριστών που επισκέπτονται τη Τουρκία και οι επαφές με ρωσικές εταιρείες έχουν μειωθεί σημαντικά.

     

“Είναι περιπου 603.000 λιγότεροι Ρώσοι τουρίστες”, δήλωσε.

   

“ Έχουμε ήδη δει τη Ρωσία ως έναν σημαντικό συνεργάτη και δεν έχουμε πρόθεση να δημιουργήσουμε περαιτέρω ένταση”, υπογράμμισε.   

“Αλλά αν η Ρωσια συνεχίσει αυτή τη συμπεριφορά… όλα τα είδη των αποτρεπτικών μέτρων θα πρέπει να ληφθούν”, προειδοποίησε.

   

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ενώ ο Ερντογάν δήλωσε: “Είναι πιθανό να βρουμε άλλους προθημευτές σχετικά με το πετρέλαιο”, αναφέροντας το Κατάρ και το Αζερμπαιτζάν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.