Η Rolls-Royce προσφέρει κινητήρα για το τουρκικό μελλοντικό μαχητικό αεροσκάφος

Η Rolls-Royce προσφέρει κινητήρα για το τουρκικό μελλοντικό μαχητικό αεροσκάφος

Πηγές προερχόμενες από τον τομέα των εξοπλισμών ανέφεραν ότι η Κυβέρνηση της Άγκυρας και η Rolls-Royce ίσως το επόμενο έτος ίσως να καταλήξουν σε μια συμφωνία ανάλογα με το τι συνεπάγεται η πρόταση της εταιρείας όσον αφορά την κατασκευή, την τεχνογνωσία και τις άδειες εξαγωγής.

Στο πλαίσιο του προγράμματος που ονομάστηκε TFX, η Τουρκία θέλει να σχεδιάσει, αναπτύξει και κατασκευάσει το δικό της αεριωθούμενο μαχητικό αεροσκάφος.

Πολιτικοί και στελέχη των προμηθειών έχουν θέσει ως στόχο την εκτέλεση των πρώτων πτητικών δοκιμών για το 2023, την χρονιά κατά την οποία η Τουρκία θα γιορτάσει την εκατονταετηρίδα της δημοκρατίας, αν και οι περισσότεροι ειδικοί που ασχολούνται με τα αμυντικά θέματα βλέπουν αυτόν τον στόχο με σκεπτικισμό.

Τον Οκτώβριο, η Rolls-Royce υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης (MOU) με το κρατικό επιστημονικό ερευνητικό ίδρυμα της Τουρκίας για να ανοίξει ένα «κέντρο παραγωγής προηγμένης τεχνολογίας» στην Τουρκία.

Η κίνηση προκύπτει λίγο μετά από τη συνάντηση στην Βρετανία αξιωματούχων των εξοπλισμών με στελέχη της Rolls-Royce να διαπραγματευτούν για τον κινητήρα που θέλουν να εξοπλίσει το TFX.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με την MOU, η Rolls-Royce θα συνεργαστεί με το ερευνητικό TUBITAK και τα συναφή τουρκικά υπουργεία: Επιστήμης, Ενέργειας, Μεταφορών και Άμυνας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.