ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ο Ερντογάν “αποθεώνει” τον Ζούκερμπεργκ για το διαχωρισμό τρομοκρατίας και μουσουλμάνων

Ο Ερντογάν “αποθεώνει” τον Ζούκερμπεργκ για το διαχωρισμό τρομοκρατίας και μουσουλμάνων

Αν και φανατικός εχθρός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επέλεξε την επίσημη σελίδα του στο Facebook για να συμφωνήσει με τον ιδρυτή του, Μαρκ Ζούκερμπεργκ σχετικά με τον διαχωρισμό τρομοκρατίας και μουσουλμάνων.

Όταν, προ ημερών, ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ζήτησε με δηλώσεις του να αποκλειστούν οι μουσουλμάνοι από τις ΗΠΑ, ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης, μέσω του Facebook, στους μουσουλμάνους. Την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου ο Ζούκερμπεργκ έγραψε: «Αν είσαι Μουσουλμάνος σε αυτή την κοινότητα, ως επικεφαλής του Facebook, θέλω να ξέρεις ότι είσαι πάντα ευπρόσδεκτος εδώ».

«Ως Εβραίος, οι γονείς μου με δίδαξαν ότι πρέπει να στέκομαι ενάντια σε επιθέσεις προς όλες τις κοινότητες. Ακόμη κι αν η επίθεση δεν γίνεται εναντίον σου σήμερα, στις ετεροχρονισμένες επιθέσεις στην ελευθερία κάποιου θα μας βλάψει όλους».

Ο Τούρκος πρόεδρος απάντησε στον Μαρκ Ζούκερμπεργκ μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του στο Facebook την Πέμπτη τονίζοντας ότι συμφωνεί μαζί του στον διαχωρισμό μεταξύ μουσουλμάνων και τρομοκρατίας. «Θα ήθελα να εκφράσω ότι εκτιμώ πολύ το μήνυμα του Ζούκερμπεργκ, που επισημαίνει την βαθιά διαφορά μεταξύ Ισλάμ και τρομοκρατίας, επειδή αυτές οι δύο λέξεις εκφράζονται συχνά σαν να είναι το ίδιο πράγμα», αναφέρει ο Τούρκος πρόεδρος και τονίζει ότι το Ισλάμ είναι μια θρησκεία ειρήνης, ενώ επισημαίνει ότι ένας μουσουλμάνος δεν μπορεί να είναι τρομοκράτης, ούτε ένας τρομοκράτης μπορεί να είναι μουσουλμάνος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ερντογάν στο μήνυμά του αναφέρει ότι οι τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως η Μπόκο Χαράμ και η Daesh (Ισλαμικό Κράτος), εκμεταλλεύονται το Ισλάμ για να εξυπηρετήσουν τους δικούς τους στόχους και σφάζουν κάθε μέρα εκατοντάδες αθώους ανθρώπους, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και μουσουλμάνοι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.