ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Ερντογάν: Δεν σκοπεύουμε να αποσύρουμε τα στρατεύματά μας από τη Μοσούλη

Ερντογάν: Δεν σκοπεύουμε να αποσύρουμε τα στρατεύματά μας από τη Μοσούλη

Την απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων από τη Μοσούλη του Ιράκ αποκλείει με δηλώσεις του ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της χώρας οι Τούρκοι στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στο σημείο για «εκπαιδευτικούς λόγους» προσφέροντας τις υπηρεσίες τους για την εκπαίδευση του ιρακινού στρατού και της αστυνομίας.

«Οι στρατιώτες μας πήγαν στο Ιράκ σαν εκπαιδευτές, η αποστολή τους περιορίζεται στην εκπαίδευση», δήλωσε ο Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα.

«Αποκλείεται προς το παρόν η Τουρκία να αποσύρει τον στρατό της από το Ιράκ», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι στις 21 Δεκεμβρίου θα διεξαχθούν συνομιλίες αξιωματούχων από την Τουρκία, το Βόρειο Ιράκ και τις ΗΠΑ.

Νωρίτερα, ο «σουλτάνος» της Άγκυρας είχε υποστηρίξει ότι ο Ιρακινός πρωθυπουργός ζήτησε την βοήθεια της Τουρκίας, παρότι επανειλημμένως οι ιρακινοί αξιωματούχοι τονίζουν πως πρόκειται για «εισβολή» και ότι ουδέποτε ζήτησαν τη βοήθεια της χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Μας ζητήθηκε από τον πρωθυπουργό του Ιράκ να τον βοηθήσουμε να εκπαιδεύσουμε τα στρατεύματά του και γι΄ αυτό στήσαμε μια στρατιωτική βάση στη Bashiqa», είπε ο Ερντογάν σε δηλώσεις του στο Al-Jazeera, σχολιάζοντας πως μέχρι σήμερα, το Ιράκ δεν είχε ασχοληθεί με το ζήτημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.