ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

25 εκατ. δολάρια παραγγελία του Κατάρ για τουρκικά mini UAV (βίντεο)

25 εκατ. δολάρια παραγγελία του Κατάρ για τουρκικά mini UAV (βίντεο)

Την ίδια στιγμή που η ελληνική αμυντική βιομηχανία αγωνίζεται να επιβιώσει η τουρκική καταφέρνει να κερδίζει συνέχεια εξαγωγικά συμβόλαια φέρνοντας στην τουρκική οικονομία έσοδα σε σκληρό συνάλλαγμα και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής εξωστρέφειας η τουρκική εταιρεία Baykar Makina υπέγραψε συμφωνία

για την εξαγωγή στο Κατάρ 10 συστήματα mini UAV «Bayraktar». Πρόκειται για την υλοποίηση της συμφωνίας που είχε επιτευχτεί στην τουρκική έκθεση στρατιωτικού υλικού IDEF 2011.

Η συνολικού ύψους 25 εκατ. δολαρίων συμφωνία αποτελεί μέρος των συμφωνιών πώλησης στρατιωτικού υλικού αξίας 120 εκατ. δολαρίων που υπέγραψαν οι δύο χώρες. Η πώληση των συστημάτων αυτών αποδεικνύει τι μπορεί να πετύχει μία μικρή οικογενειακή επιχείρηση η οποία παράγει συστήματα υψηλής τεχνολογίας και στηρίζεται στο ξεκίνημα της από το κράτος.

Υπενθυμίζεται ότι η Baykar Makina έχει λάβει παραγγελία από τον τουρκικό Στρατό για την κατασκευή 146 συστημάτων «Bayraktar» τα οποία έχουν διανεμηθεί σε μονάδες στο τουρκικό Κουρδιστάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr   

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.