Η Τουρκία συνέλαβε 913 ύποπτους τζιχαντιστές το 2015 – Ανάμεσά τους ισχυρίζεται ότι βρίσκεται ένας Έλληνας υπήκοος

Η Τουρκία συνέλαβε 913 ύποπτους τζιχαντιστές το 2015 – Ανάμεσά τους ισχυρίζεται ότι βρίσκεται ένας Έλληνας υπήκοος

Και έναν Έλληνα στην υπηκοότητα περιλαμβάνει η λίστα 913 ξένων που συνελήφθησαν στην Τουρκία μέσα το 2015 ως τζιχαντιστές -μέλη του ”Ισλαμικού Κράτους”( ISIS-ISIL ή ISID) και οι οποίοι φέρονται να οργάνωναν βομβιστικές επιθέσεις κυρίως στην Τουρκία..

Την σχετική είδηση καταγράφει η ηλεκτρονική έκδοση της τουρκικής εφημερίδας Sozcu με τίτλο «Συνελήφθησαν 913 μέλη της IŞİD» α, τονίζοντας – όχι αθώα φυσικά – ότι οι μισοί περίπου από τους συλληφθέντες είναι Κινέζοι και Ρώσοι.

Στο δημοσιευμα αναφέρεται ότι οι συλληφθέντες στην προσπάθειά τους να περάσουν παράνομα τα σύνορα, φέρονται να έχουν σχέση με την IŞİD και ότι είχαν πρόθεση να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικό χτύπημα στην Τουρκία. 

Στην συνέχεια δε παρατίθενται στατιστικά στοιχεία σχετικά με την χώρα της οποίας, όπως γράφει, είναι υπήκοοι.

Συγκεκριμένα, από τους 913 συλληφθέντες φερομένους ως τρομοκράτες, οι 324 είναι Κινέζοι και 99 Ρώσοι. Ακολουθούν οι Παλαιστίνιοι (83), υπήκοοι του Τουρκμενιστάν (63), Αφγανοί (57), και Ινδονήσιοι (44).

Όσον αφορά τους υπόλοιπους, οι αριθμοί τους ανά χώρα έχουν ως εξής : Φιλανδία 1, Γεωργία 1, Κουβέιτ 1, Λιβύη 3, Γερμανία 19, ΗΠΑ 2, Αυστραλία 5, Αζερμπαϊτζάν 17, Μπαγκλαντές 1, Βέλγιο 5, Βραζιλία 1, Βουλγαρία 2, Δανία 8, Μαρόκο 5, Γαλλία 18, Νότια Κορέα 6, Ολλανδία 5, Καζακστάν 2, Κιργιστάν 7, Λίβανο 2, πΓΔΜ 1, Μαλδίβες 3, Λιθουανία 1, Νορβηγία 1, Σενεγάλη 1, Σουηδία 14, Αίγυπτος 7, Ρουμανία 1, Τρινιδάδ/ Τομπάγκο 4, Σλοβακία 1, Σαουδική Αραβία 11, Τατζικιστάν 23, Τυνησία 5, Ουζμπεκιστάν 3, Βρετανία 19, Ιράν 5, Ισπανία 2, Ιταλία 4, Αυστρία 1, Μπαχρέιν 1, Λευκορωσία 1, Βοσνία Ερζεγοβίνη 1, ΗΑΕ 1, Τυνησία 1, Σουδάν 1, Ουκρανία 11, Ελλάδα 1 και Ιορδανία 1.  

Στατιστικά, αναφέρει το δημοσίευμα, παρατηρήθηκε αύξηση κατά 61% στον αριθμό συλλήψεων το β΄ εξάμηνο του 2015, σε σχέση με το α΄ εξάμηνο του έτους .

Σημειώνεται τέλος στο δημοσιευμα ότι οι συλληφθέντες είχαν λάβει σχετική «εκπαίδευση για βομβιστική επίθεση», την οποία, θα πραγματοποιούσαν στην Τουρκία. 

Τα ενδεχόμενα που μπορεί να αφορούν τον ” Ελληνα”

Αυτά γράφει η τουρκική ιστοσελίδα και εύλογα δημιουργείται το ερώτημα ποια περίπτωση αφορά ο Ελληνας υπήκοος που αναφέρει – αν βέβαια ειναι σωστή στην βάση της η πληροφορία. Επίσης δεν ειναι σίγουρο αν πράγματι μιλά πραγματικά για Ελληνα υπήκοο- όπως φαίνεται από τα συμφραζόμενα στο δημοσίευμα- ή τα έχουν μπερδέψει και ενδεχομένως να εννοούν κάποιον που απλώς προερχόταν από την Ελλάδα, ήταν δηλαδή περαστικός. Ακόμα δεν αποκλείεται να ειναι Τούρκος φερόμενος ως ”τρομοκράτης” – καταζητούμενος για βόμβες στην Τουρκία- που είχε περάσει παράνομα στην Ελλάδα και επέστρεφε πίσω…Άλλωστε  στο δημοσιευμα τονίζεται πολύ η εκδοχή  της προετοιμασίας για βομβιστική επίθεση στην Τουρκία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.