Σύρος πρόσφυγας κατά των Τούρκων διακινητών: “Έχασα τα επτά παιδιά μου εξαιτίας τους”

Σύρος πρόσφυγας κατά των Τούρκων διακινητών: “Έχασα τα επτά παιδιά μου εξαιτίας τους”

Με ξεκάθαρο τρόπο   αποκαλύπτει το στυγνό έγκλημα που διαπράττουν στην Τουρκία οι διακινητές προσφύγων και μεταναστών, στέλνοντας τους ως ”βαρίδια” στο βυθό της θάλασσας του Αιγαίου για το κέρδος, ένας  Σύρος του οποίου πνίγηκαν η σύζυγος και  τα 7 παιδιά του, όταν βυθίστηκε το σκάφος που τους έβαλαν χωρίς σωσίβια οι σύγχρονοι ”δουλέμποροι” με προορισμό τα ελληνικά νησιά!

Το ανείπωτο αυτό δράμα  – αλλά και τον μηχανισμό αποστολής στο θάνατο- περιγράφει ο ίδιος ο Σύρος πρόσφυγας στις εφημερίδες  Posta, Zaman και Milliyet (έκδοση Σμύρνης). «Ξεφύγαμε από την ISIS. Οι διακινητές στέλνουν τους ανθρώπους στο θάνατο. Μας είπαν ότι σε 15 λεπτά θα είμαστε στην Ελλάδα. Χωρίς να μας δώσουν σωσίβια γιλέκα, μας είπαν ότι το σκάφος είναι ασφαλές και μας οδήγησαν στο θάνατο» φέρεται να δήλωσε στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Dogan o Σύρος πρόσφυγας. 

Την ίδια στιγμή η Τουρκία για να ”σκεπάσει” αυτά τα δράματα που γίνονται στα Μικρασιατικά παράλια όπου αφήνονται να δρουν ανεξέλεγκτοι ουσιαστικά οι Τούρκοι και άλλοι διακινητές για να ”αρμέγονται” οικονομικά οι παράνομοι μετανάστες, οι αρχές  δίνουν ”υλικό” από μερικές διασώσεις που κάνουν… Έτσι το έργο των ομάδων της Αεροπορικής Ομάδας της Τουρκικής Ακτοφυλακής ως προς τη διάσωση μεταναστών των οποίων τα σκάφη βυθίζονται στο Αιγαίο, εξαίρει σήμερα η τουρκική εφημερίδα Turkiye με τον τίτλο «Πετυχαίνουν τα απίστευτα» και υπέρτιτλο «Διασώζουν τους πρόσφυγες από τα πρόθυρα του θανάτου». 

                                                      

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης με τον ίδιο στόχο η Sabah  γράφει για 60 πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ, που επιχείρησαν να διαφύγουν στην Κω από τα Μούγλα, με 12μετρο σκάφος αναψυχής,  και τους οποίους συνέλαβε η Τουρκική Ακτοφυλακή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.