ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Βίντεο-σοκ: Τουρκικός Στρατός βομβαρδίζει… τουρκικές πόλεις

Βίντεο-σοκ: Τουρκικός Στρατός βομβαρδίζει… τουρκικές πόλεις

Βίντεο που ήρθε στην δημοσιότητα δείχνει μια πρωτοφανή επιχείρηση κατά τουρκικών πόλεων με κουρδόφωνους πληθυσμούς που διεξάγεται αυτή την στιγμή στην ΝΑ Τουρκία και βομβαρδίζονται σπίτια κατοίκων με όλμους από τον τουρκικό Στρατό χωρίς να υπάρχει η παραμικρή αντίδραση από την ΕΕ, και την Δύση για κάτι που θεωρείται “έγκλημα πολέμου” σύμφωνα με την Συνθήκη τη Γενεύης.

Ο τουρκικός Στρατός βομβαρδίζει Κούρδους διαδηλωτές στη Σιλώπη, στη νοτιοανατολική Τουρκία, που έχουν ξεχυθεί με κατσαρολικά στους δρόμους τα οποία χτυπάνε διαμαρτυρόμενοι για την επίθεση που δέχονται από τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας.

Το κτίριο βάλλεται από όλμους, τη στιγμή που οι Κούρδοι διαδηλωτές χτυπάνε κατσαρόλες και φωνάζουν κατά της τουρκικής καταστολής.

Σε δεύτερο βίντεο φαίνεται η τουρκική Αστυνομία να εισβάλει σε σπίτια κουρδόφωνων κατοίκων με πολιορκητικούς κριούς!

Η ΕΕ όχι μόνο δεν αντιδρά αλλά θέλει κιόλας να ξεπαγώσει την ενταξιακή διαδικασία ώστε η Τουρκία στο μέλλον να γίνει μέλος της!

Όταν κάτι τέτοιο όμως συνέβη στην Συρία του Άσαντ το 2011 όταν προσπαθούσε να “σβήσει” την δυτικοκινούμενη εξέγερση, τότε όλη η Δύση φώναζε εν χορώ για τον “σφαγέα” και “σατανικό” Μ.Άσαντ (που μπροστά στον μακαρίτη πατέρα του Χάφεζ είναι κυριολεκτικά ένας πράος άνθρωπος, που ήθελε απλά να έχει το οφθαλμιατρείο του στο Λονδίνο αλλά αναγκάστηκε να επιστρέψει στην Συρία λόγω του θανάτου του πατέρα του!)

Τώρα όμως δεν υπαρχει η παραμικρή αναφορά σε κανένα δυτικό ΜΜΕ πουθενά και όλοι προσποιούνται ότι στην Τουρκία όλα πανε καλά. ΗΠΑ και ΕΕ δεν έχουν βγάλει ούτε “κιχ” για τέτοιες βάρβαρες ενέργειες. Όταν πρόκειται όμως για ενοχλητικούς προς αυτές ηγέτες γίνονται ξαφνικά λαλίστατες.

Την ίδια στιγμή ο “αρχιστράτηγος” του ΡΚΚ Νουράν Καλκάν,  δήλωσε ότι θα «στείλει Τούρκους πίσω από κει που ήρθαν» και εννούσε την κεντρική Ασία.

Στην συνέντευξη αυτή ο  Καλκάν, δήλωσε ότι οι Κούρδοι έχουν τη δύναμη να «στείλουν τους Τούρκους πίσω από κει που ήρθαν πριν  από 1000 χρόνια »!

«Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και οι υπόλοιποι Τούρκοι αξιωματούχοι  γνωρίζουν  πολύ καλά ότι,  οι Κούρδοι μπορούν να συνεχίσουν την σθεναρή αντίσταση μέχρι να στείλουν τους  Τούρκους  πίσω στις πατρογονικές εστίες τους»

«Η Τουρκία υποστηρίζει τον ISIS ,και σφαγιάζει αδιάκριτα Κούρδους στην νοτιοανατολική Τουρκία ,πραγματοποιώντας μια ακόμη γενοκτονία».

“Η αδελφοσύνη μεταξύ Τούρκων και Κούρδων , είναι μια ανύπαρκτη ανοησία μιας και μια τέτοια αδελφότητα δεν υπήρξε,  ούτε πρόκειται να υπάρξει ποτέ” 

“Οι Τούρκοι πολίτες , μένουν απαθείς απέναντι στην φασιστική πολιτική του τουρκικού  κράτους, τι κοινό έχουμε με αυτούς”;

“Το τουρκικό κράτος μέσω των πρακτόρων του  έκαψε  το τζαμί Kurşunlu στο Ντιγιαρμπακίρ, ενώ στην συνέχεια κατηγόρησε το ΡΚΚ. Το  κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK) διεξάγει κρατική τρομοκρατία, στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας, σε μια περιοχή η οποία αναπροσδιορίζεται  πλέον Κουρδιστάν”.

Το ζήτημα των Κούρδων είναι ιδιαίτερα σοβαρό για την Τουρκία καθώς πέραν της ένοπλης αντιπαράθεσης οι Κούρδοι που είναι σήμερα Τούρκοι πολίτες υπολογίζονται  σε  20 και σύμφωνα με όλες τις αναλύσεις παραπάνω από τους μισούς έχουν πλήρη επίγνωση της εθνικής τους ταυτότητας ενώ και οι υπόλοιποι είναι “μετασχηματίσιμοι” εάν βρεθεί ένας ισχυρός κουρδικός πυρήνας να τους “έλξει”.

Συν τοις άλλοις οι Τούρκοι τρέμουν και για τα δεκαπέντε εκατομμύρια των Αλεβιτών που κατοικούν στην Τουρκία. Μια θρησκετικής ομάδας, μουσουλμανική αίρεση, η οποία όμως  έχει πολλές ελληνορθόδοξες δοξασίες με κορυφάια εκείνη του Τριαδικού Θεού.

Η μειονότητα αυτή διώκεται πλεόν ανοιχτά στην ισλαμιστική Τουρκία του Ρ.Τ.Ερντογάν και νιώθουν ότι είναι καιρός να αυτοπροσδιορισθούν.

Η αλεβιτική αίρεση είναι ένα σιιτικό παρακλάδι με χριστιανικές δοξασίες και αποτελεί “κόκκινο” πανί για την ισλαμική σουνιτική Τουρκία του Ρ.Τ.Ερντογάν. Είναι φίλα προσκείμενοι στους Ορθόδοξους πληθυσμούς, κάτι που θα γίνει αμέσως κατανοητό στις επόμενες παραγράφους, ενώ θεωρούν αδέλφια τους τους Σύρους αλαουϊτες και τον πρόεδρο Μ.Άσαντ.

Κατά πολλούς οι Αλεβίτες είναι κρυπτοχριστιανοί, οι εν δυνάμει χριστιανοί. Σημειώνεται ότι η Αγία Γραφή αποτελεί μπεστ σέλερ στην Τουρκία. Στο διάστημα 2009-2012 πουλήθηκαν πάνω από 8 εκατομμύρια αντίτυπα! Κάποιοι τα αγόρασαν και βέβαια ήταν Αλεβίτες στην συντριπτική πλειοψηφία τους.

Άλλοι τους υπολογίζουν σε 25 εκατομμύρια, άλλοι σε 10, το γεγονός είναι πως αποτελούν σήμερα το μεγαλύτερο εσωτερικό «αγκάθι» στην σύγχρονη ισλαμική Τουρκία του Ερντογάν καθώς αμφισβητούν έντονα την κλασική ισλαμική ταυτότητα, δεν πατούν το πόδι τους στα τζαμιά και δεν τηρούν τις ισλαμικές νηστείες.

Επηρεασμένοι από την χριστιανική θρησκεία, οι Αλεβίτες πρεσβεύουν την ισλαμική τριάδα, δηλαδή το Θεό, τον Προφήτη Μωάμεθ και τον Αλί. Υπάρχουν πολλές υποδιαιρέσεις των Αλεβιτών, ενώ πολλοί Τούρκοι ερευνητές χρησιμοποιούν αυτόν τον όρο και για τους Μπεκτασήδες.

Τα κύρια χαρακτηριστικά που τους διαφοροποιούν ριζικά από τους κλασικούς μουσουλμάνους είναι τα εξής: 

1) Οι ναοί των Αλεβιτών δεν είναι τα τζαμιά, αλλά τα λεγόμενα Τζεμ, χώροι μυστικοί που εκ των πραγμάτων μοιάζουν με ορθόδοξες εκκλησίες χωρίς σταυρό. Σε κάποιους από αυτούς, όπως και στη δυτική Θράκη, υπάρχουν αφιερώματα και εικόνες της Παναγίας και του Αγίου Γιώργη όπως στην περιοχή της Σεβάστεια στην Τουρκία.

2) Η πίστη των Αλεβιτών τείνει στη θεϊκότητα του προσώπου του Αλί, κάτι ανάλογο με τη θειότητα στο πρόσωπο του Χριστού. Ουσιαστικά ορισμένα τάγματα αναφέρονται σε ένα Ισλαμικό τριαδικό Θεό που αποτελείτε από τους Αλλάχ – Θεό, τον προφήτη Μωάμεθ και το Αλί και αυτή είναι η περίφημη αλεβιτική μουσουλμανική αγία τριάδα. 

3) Στις θρησκευτικές τους λειτουργίες στα τζεμ αγινλαρί οι Αλεβίτες πίνουν κρασί και ρακί γεγονός που είναι μεγάλο σκάνδαλο για κάθε μουσουλμάνο Σουνίτη ή Σιϊτη. 

4) Οι Αλεβίτες παραδέχονται και καλλιεργούν το μοναχισμό. Είναι οργανωμένοι μάλιστα σε μοναχικά τάγματα. Τα μοναστήρια τους, σε απόλυτη αντιστοιχία με τα ορθόδοξα, είναι χώροι περισυλλογής άσκησης και αγνείας. Ονομάζονται τεκέδες.

5) Απεικονίζουν τον Αλί και τους αγίους τους σε εικόνες τις οποίες προσκυνούνε. Η πράξη αυτή αποτελεί μεγάλη ιεροσυλία για τους μουσουλμάνους, γιατί στο Ισλάμ απαγορεύεται κάθε απεικόνιση προσώπων για κάθε πιστό του Ισλάμ και θεωρείται αμαρτία. 

6) Οι γυναίκες δεν φοράνε φερετζέ και συχνά μάλιστα κινούνται πολύ περισσότερο ελεύθερα από ότι οι άντρες. 

7) Τιμούνε τους δώδεκα ιμάμηδες, κατά ανάλογο τρόπο με τον οποίο τιμούνται οι δώδεκα μαθητές του Ιησού, στο χριστιανισμό. 

8) Δέχονται ότι ο Αλί αναλήφθηκε στους ουρανούς και τέλος, 

9) Οι τελετάρχες τους, δηλαδή οι ιερείς τους, φοράνε άμφια που μοιάζουν με τα ράσα των παπάδων.

Για αυτούς τους λόγους οι Τούρκοι τους φοβούνται ως κρυφοορθόδοξους, και ότι απλά  μεσω του αλεβιτισμού μπόρεσαν να ρίξουν μια “στάχτη” στα μουσουλμανικά μάτια.

Θυμίζουμε ότι και ο Αλαουϊτης Μ.Άσαντ είναι πολύ φιλικά προσκείμενος στους Χριστιανούς και ειδικότερα στους Ορθόδοξους. Αποτελούν δε γέφυρα μεταξύ της Ορθοδοξίας και των σιιτών που έχουν συμμαχήσει στη Μ.Ανατολή εναντίον των κοινών εχθρών, των εξτρεμιστών σουνιτών.

Η σιιτική Χεζμπολάχ έχει πολλούς ορθόδοξους μαχητές στις τάξεις της τους οποίους κάλεσε ο ίδιος ο ηγέτης της, Χασάν Νασράλα.

Τα μέλη του στρατιωτικού σκέλους του σιιτικού κόμματος, που θεωρούνται τρομοκράτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ, εδώ και αρκετό έχουν κοινό μέτωπο δράσης με τους χριστιανούς. Στην πραγματικότητα, οι Χριστιανοί του Ras Μπάαλμπεκ και οι  μαχητές της Χεζμπολλά είναι σύμμαχοι και φίλοι. Στο Λίβανο κυριαρχεί μια νέα προσέγγιση : Χριστιανοί και Σιίτες μαζί, εναντίον των Σουνιτών εξτρεμιστών.

Πριν από 250 χρόνια ο Εθνομάρτυρας Πατροκοσμάς είχε προφητέψει “Οί Τούρκοι θά φύγουν, αλλά θά ξανάρθουν πάλι καί θα φθάσουν ως τά Εξαμίλια. Στο τέλος θα τούς διώξουν είς τήν Κόκκινη Μηλιά. Από τούς Τούρκους τό 1/3 θά σκοτωθή, τό άλλο τρίτο θα βαπτισθή καί μονάχα τό 1/3 θα πάη στήν Κόκκινη Μηλιά”.

Οι Τούρκοι έχουν κάθε λόγο να είναι ανήσυχοι. Κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να επιβεβαιώσουν τους Άγιους της Ορθοδοξίας. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως έλεγε ο Πατροκοσμάς: “Οι Τούρκοι έχουν τα κόλυβα στα ζωνάρια τους” έχουν έφεση στην ανοησία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.