Η Τουρκία σε εμφύλιο από την παράκρουση Ερντογάν: Έτοιμη να βομβαρδίσει με μαχητικά τουρκικές πόλεις για να αντιμετωπίσει το PKK (vid)

Η Τουρκία σε εμφύλιο από την παράκρουση Ερντογάν: Έτοιμη να βομβαρδίσει με μαχητικά τουρκικές πόλεις για να αντιμετωπίσει το PKK (vid)

Η Τουρκία βρίσκεται και επισήμως σε εμφύλιο πόλεμο, αφού έχει αποφασίσει να διεξάγει ευρείας κλίμακας στρατιωτικές επιχειρήσεις εντός των εδαφών της κατά των Κούρδων που αμύνονται με κάθε τρόπο. Μετά την εισβολή αρμάτων μάχης του Στρατού σε τουρκικές πόλεις είναι έτοιμη και η Αεροπορία να βομβαρδίσει με μαχητικά τουρκικές πόλεις σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσει το PKK, όπως επίσης και ειδικές δυνάμεις να αναλάβουν δράση, ξεσηκώνοντας ολόκληρους πληθυσμούς Κούρδων.

Οι Κούρδοι που βρίσκονται στην Τουρκία αριθμούν περί τα 30 εκατομμύρια και αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση του Ρ.Τ. Ερντογάν με τις κινήσεις που κάνει τους βάζει όλους απέναντι της, κάτι που ίσως οδηγήσει ακόμη πιο γρήγορα στη δημιουργία ενός κουρδικού ανεξάρτητου κράτους εντός της Τουρκίας. Δηλαδή, η Άγκυρα αντί να καταστείλει αυτό που εδώ και χρόνια ζητούν οι Κούρδοι φαίνεται πώς το επισπεύδει.

Πρόκειται για μία ακόμη αλαζονική ενέργεια του Ερντογάν, ο οποίος πέφτει στην παγίδα που έστησε. Και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη δραστηριοποίηση της Ρωσίας τόσο στη Συρία, όσο και στην υποστήριξη που παράσχει στο Ιράκ. Η Μόσχα κατάφερε να προσεταιριστεί του Κούρδους της Συρίας και να τους εξοπλίσει, οι οποίοι αυτοί τη στιγμή επιτίθενται κατά της Τουρκίας με ρωσικά όπλα.

Η Τουρκία μετά την κατάρριψη του ρωσικού Su-24 δεν τολμάει πλέον να πλησιάσει στα σύνορα με τη Συρία (το είπε άλλωστε χθες και ο Ρώσος Πρόεδρος Β. Πούτιν ότι πλέον υπάρχουν οι S-400, πιο καθαρό μήνυμα δεν θα μπορούσε να στείλει), γεγονός που είναι εξαιρετικής σημασίας για τους Κούρδους και βεβαίως δεν έχει περιθώρια κινήσεων και εντός του Ιράκ, όπου πλέον όλες οι δυνάμεις συνασπίζονται εναντίον της.

Έχει στραφεί λοιπόν στις πόλεις που βρίσκονται εντός των συνόρων της για να αντιμετωπίσει το PKK, αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντιμετωπίσεις ένα αντάρτικο πόλεως με τους Κούρδους να γνωρίζουν άριστα το… σπορ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση Ερντογάν έχει δώσει εντολή στις δυνάμρις της Αροπορίας με έδρα την επαρχία Ντιγιαρμπακίρ να βρίσκονται σε γενική επιφυλακή, ενώ ο τουρκικός στρατός ετοιμάζεται για μια μεγάλης κλίμακας επιχείρηση εναντίον των μελών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ).

Συγκεκριμένα η 8η αεροπορική βάση στο Ντιγιάρμπακιρ είναι η κύρια βάση για την υλοποίηση αεροπορικών επιδρομών εναντίον του ΡΚΚ στο εσωτερικό της χώρας και στο βόρειο Ιράκ. Όλοι οι Τούρκοι πιλότοι και το τεχνικό προσωπικό είναι «εντός» της βάσης, αναφέρουν πληροφορίες τουρκικών ΜΜΕ, αλλά και ρωσικών.

Η επιχείρηση, προβλέπει την πλήρη καταστροφή των καταφυγίων, στρατοπέδων και των θέσεων των ανταρτών του ΡΚΚ στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό. Για την επιλογή των στόχων λέγεται πώς θα χρησιμοποιηθούν κατασκοπευτικά αεροπλάνα και drones. Στόχος είναι οι επαρχίες των Ντιγιαρμπακίρ, Σιίρτ, Χακάρι και Σιρνάκ.

Σε μια μαζική αεροπορική επιχείρηση θα συμμετάσχουν και χερσαίες δυνάμεις καταδρομών από ένα ή δύο Ταξιαρχίες Καταδρομών. Η κυβέρνηση της Τουρκίας έχει λάβει την εντολή του κοινοβουλίου για να διεξάγει διασυνοριακές επιχειρήσεις στο βόρειο Ιράκ. Στο εσωτερικό της χώρας, ο τουρκικός στρατός μπορεί να δρα ελεύθερα, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Οι δυνάμεις του τουρκικού στρατού προσπαθούν εδώ και ημέρες να απομονώσουν ολόκληρες περιοχές, μπλοκάροντας τις εισόδους και τοποθετώντας οδοφράγματα και ορύγματα. Στο πλαίσιο αυτό, σε πολλές περιοχές στα νοτιοανατολικά της χώρας απαγορεύτηκε η κυκλοφορία και διεξάγονται αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις .

Η τεταμένη κατάσταση στην νοτιοανατολική Τουρκία, όπου ζουν οι περισσότεροι Κούρδοι, έχει τρομοκρατήσει την τουρκική κοινωνία η οποία βλέπει πώς η χώρα οδηγείται σε εμφύλιο και βεβαίως σε διεθνή απομόνωση μετά την απόφαση των Ερντογάν και Νταβούτογλου να τα βάλουν με τη Ρωσία. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.