ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Σ.Ντεμιρτάς: “Ήταν λάθος της Τουρκίας να καταρρίψει το ρωσικό Su – 24”

Σ.Ντεμιρτάς: “Ήταν λάθος της Τουρκίας να καταρρίψει το ρωσικό Su – 24”

Κριτική εναντίον της τουρκικής κυβέρνησης άσκησε ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), Σελαχατίν Ντεμιρτάς, αναφερόμενος στην κατάρριψη του ρωσικού Σουκχόι, κάνοντας δηλώσεις μετά τη συνάντησή του με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα.

«Η Τουρκία δεν θα έπρεπε να έχει καταρρίψει το βομβαρδιστικό Σουκχόι Su-24 της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ είναι ανάγκη να βρεθεί ένας τρόπος να τερματιστεί η κρίση στις διμερείς σχέσεις που προκάλεσε το επεισόδιο αυτό», τόνισε ο Ντεμιρτάς. «Επικρίναμε στις ενέργειες της κυβέρνησης όταν ένα τουρκικό καταδιωκτικό F-16 κατέρριψε το ρωσικό αεροσκάφος. Προβλήματα μεταξύ κρατών θα εγείρονται πάντα, αλλά είναι απαραίτητο να αφήνεται ανοιχτός ο δρόμος για μια πολιτική και διπλωματική διευθέτηση», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών «οι δύο αξιωματούχοι επίσης συζήτησαν τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή, με βάση τις προσπάθειες – περιλαμβανομένων των προσπαθειών των Κούρδων – για την επίλυση της κρίσης στη Συρία και την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις αυτές, ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου κατηγόρησε τον Ντεμιρτάς ότι συνεργάζεται «με εκείνους εξαιτίας των οποίων η Τουρκία βιώνει προβλήματα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.