ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

“Άφρισε” ο Νταβούτογλου με τον Ντεμιρτάς: “Έκανε προδοσία που πήγε στην Μόσχα”

“Άφρισε” ο Νταβούτογλου με τον Ντεμιρτάς: “Έκανε προδοσία που πήγε στην Μόσχα”

Κλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα στην τουρκική κυβέρνηση και τον επικεφαλής του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), Σελαχατίν Ντεμιρτάς, μετά το ταξίδι του τελευταίου στη Ρωσία.

Έπειτα από την κριτική που άσκησε ο επικεφαλής του φιλοκουρδικού κόμματος στην Άγκυρα για την κατάρριψη του ρωσικού Σουκχόι από τουρκικά μαχητικά, τονίζοντας πως πρέπει να τερματιστεί η κρίση στις διμερείς σχέσεις, τα… πυρά ανταπέδωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός. 

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου κατηγόρησε τον επικεφαλής του HDP για «προδοσία», καταγγέλλοντας πως χρησιμοποίησε το ταξίδι του στη Μόσχα για να καταδικάσει την Άγκυρα σχετικά με την κατάρριψη του Σουκχόι.

«Παίρνουν το μέρος όποιου βρίσκεται σε κρίση με την Τουρκία. Ο Ντερμιρτάς που λέει στη Μόσχα ότι η κατάρριψη του ρωσικού τζετ από την Τουρκία ήταν λάθος, είναι απόλυτη ντροπή και προδοσία», τόνισε ο Νταβούτογλου σε συνάντηση που είχε με επιχειρηματίες στην Άγκυρα.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters ο πρωθυπουργός της Τουρκίας πρόσθεσε πως βασικό καθήκον της κυβέρνησης είναι να «υψώσουμε τη φωνή μας κατά της ρωσικής ωμότητας. Η υποστήριξη της Ρωσίας ενώ σκοτώνει αμάχους στη Συρία είναι προδοσία όχι μόνο κατά της χώρας μας, αλλά κατά της ανθρωπότητας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται πως ο Ντεμιρτάς συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος είπε πως η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί στενά με τους Κούρδους στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους σε Ιράκ και Συρία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.