Εντός του καλοκαιριού θα ξεκινήσει η επιχειρησιακή χρήση του UAV ANKA

Εντός του καλοκαιριού θα ξεκινήσει η επιχειρησιακή χρήση του UAV ANKA

Εντός του καλοκαιριού σχεδιάζουν οι Τούρκοι να ξεκινήσουν την επιχειρησιακή χρήση του UAV ANKA με στόχο την αντιμετώπιση των μαχητών του PKK. Όπως αναφέρουν οι τουρκικές εφημερίδες η έκδοση που θα χρησιμοποιηθεί είναι το ΑΝΚΑ Α το οποίο πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση τον Δεκέμβριο του 2010, ενώ η πρώτη επιτυχημένη πτήση του συστήματος πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2011.

Το μεγάλο πάντως ερωτηματικό είναι η απόδοση του συστήματος αφού η περίοδος δοκιμών του συστήματος δεν έχει ολοκληρωθεί δεδομένου ότι οι πρώτη πτήση πραγματοποιήθηκε πριν από 15 μήνες. Ούτε οι ίδιοι οι κατασκευαστές του ΑΝΚΑ όπως αναφέρουν οι τουρκικές εφημερίδες δεν μπορούν να προβλέψουν την απόδοση του.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα ανάπτυξης του ΑΝΚΑ ξεκίνησε πριν από 8 χρόνια από την κρατική εταιρεία ΤΑΙ σε συνεργασία με την επίσης κρατική Aselsan και θα κοστίσει 115 εκατ. ευρώ.    

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.