Το 2023 θα πετάξει το πρώτο τουρκικής σχεδίασης και κατασκευής μαχητικό

Το 2023 θα πετάξει το πρώτο τουρκικής σχεδίασης και κατασκευής μαχητικό

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Άγκυρα υπό την εποπτεία της SSM παρουσιάστηκε το χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης του τουρκικού μαχητικού το οποίο θα αναπτυχτεί και θα κατασκευαστεί από  τουρκικές εταιρείες.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με το SSM πρώτο σχέδιο του αεροσκάφους θα παρουσιαστεί το 2013. Θα ακολουθήσει η ανάπτυξη των υποσυστημάτων και φυσικά του αεροσκάφους  μαζί με την κατασκευή του πρωτοτύπου μέχρι το 2023 οπότε και θα πραγματοποιηθεί η πρώτη πτήση του νέου εγχώριας ανάπτυξης μαχητικού. 

Η επόμενη φάση περιλαμβάνει την πραγματοποίηση πτητικών δοκιμών για δύο χρόνια με το πρώτο αεροσκάφος να παραδίνεται στην τουρκική Αεροπορία το 2025. Αν και δεν έχει ανακοινωθεί ο αριθμός των μαχητικών που θα κατασκευαστούν το χρονοδιάγραμμα της SSM αναφέρει ότι οι παραδόσεις των μαχητικών θα συνεχιστούν μέχρι το 2035.

Τα τουρκικής κατασκευής νέα μαχητικά θα αντικαταστήσουν σε πρώτη φάση τα F-16 Block 30 και σταδιακά τα υπόλοιπα F-16 της Αεροπορίας της Τουρκίας. Στόχος είναι το 2030 η τουρκική Αεροπορία να διαθέτει 100 JSF, μικρό αριθμό F-16 Block50+ και τα υπόλοιπα αεροσκάφη να είναι τουρκικής σχεδίασης και κατασκευής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr   

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.