ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Την ριζική αναδιάρθρωση της κρατικής τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας ανακοίνωσε ο Murad Bayar

Την ριζική αναδιάρθρωση της κρατικής τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας ανακοίνωσε ο Murad Bayar

Την ριζική αναδιάρθρωση της κρατικής τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας ανακοίνωσε ο διευθυντής SSM Murad Bayar σημειώνοντας ότι οι εταιρείες οι οποίες αποτελούν βάρος για την εθνική πολεμική βιομηχανία της χώρας θα κλείνουν παρά την αντίδραση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής της SSM ο τομέας της πολεμικής βιομηχανίας αποτελεί έναν από τους ευνοημένους των μέτρων-κινήτρων που ανακοίνωσε η τουρκική κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα. Παρ

όλα αυτά οι κρατικές εταιρείες οι οποίες δεν μπορούν να αντέξουν τον ανταγωνισμό θα κλείνουν.

Όπως δήλωσε ο Murad Bayar οι πολεμικές βιομηχανίες θα πρέπει να μάθουν να λειτουργούν ως ιδιωτικές εταιρείες. Η αναδιάρθρωση προς τα κάτω της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας αποτελεί την κεντρική ιδέα της νέας πολιτικής της SSM  η οποία ελέγχει το 90% των εξοπλιστικών προγραμμάτων των τουρκικών

Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με τον Murad Bayar θα πρέπει να υπάρξει «ανταγωνισμός μεταξύ των τουρκικών πολεμικών βιομηχανιών», ενώ το πιο σημαντικό για τον Bayar είναι η αποτελεσματική λειτουργία των εταιρειών. Όπως δήλωσε σε ορισμένους τομείς της πολεμικής βιομηχανίας δεν γίνεται να υπάρχουν αρκετές εταιρείες.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ο διευθυντής της SSM ότι η εταιρεία TAI θα δραστηριοποιείται μόνο στις αεροκατασκευές ενώ η εταιρεία Otokar στην κατασκευή αρμάτων μάχης. Σύμφωνα με το Bayar το Ταμείο για την Ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων TSKGV κατέχει μετοχές σε 18 εταιρείες εκ των οποίων στις έξι κατέχει σημαντικό ποσοστό  ASELSAN INC.,  TURKISH AEROSPACE INDUSTRIES, INC., HAVELSAN INC., ROKETSAN MISSILES INDUSTRIES INC.,  ISBIR Electrical Industry,  ASPILSAN- MILITARY BATTERY INDUSTRY AND TRADE INC.

Σκοπός της νέας πολιτικής είναι η συγχώνευση των μικρών κρατικών πολεμικών βιομηχανιών με ιδιωτικές ή εναλλακτικά θα κλείσουν ή θα λειτουργήσουν ως ιδιωτικές. Εάν μία ιδιωτική εταιρεία ξεκινήσει να παράγει τα ίδια συστήματα που παράγει η κρατική η τελευταία θα σταματά την παραγωγή, ενώ ένας από τους κύριους στόχους του Bayar είναι η προσέλκυση ιδιωτικών εταιρειών στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.