Το 70-80% του τουρκικού Ναυτικού μπορεί να καλύψει η τουρκική ναυπηγική βιομηχανία

Το 70-80% του τουρκικού Ναυτικού μπορεί να καλύψει η τουρκική ναυπηγική βιομηχανία

Την δυνατότητα της τουρκικής ναυπηγικής βιομηχανίας να καλύψει το 70-80% των αναγκών σε πλοία του Ναυτικού της Τουρκίας επεσήμανε ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος από την διεύθυνση προμηθειών του Ναυτικού. 

Με εξαίρεση την ναυπήγηση υποβρυχίων τα τουρκικά ναυπηγεία μπορούν να ναυπηγήσουν κάθε τύπο πλοίου για το τουρκικό Ναυτικό, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την φρεγάτα F-511 Heybeliada, η οποία ναυπηγήθηκε από τα ναυπηγεία της Κωνσταντινούπολης και έγινε αποδεκτή από το τουρκικό Ναυτικό το 2011. 

Αυτή την περίοδο ολοκληρώνεται και η ναυπήγηση της φρεγάτας F-512 Büyükada ενώ φέτος το τουρκικό Ναυτικό θα επιλέξει τα ιδιωτικά ναυπηγεία που θα ναυπηγήσουν τα υπόλοιπα 6 πλοία της κλάσης. Επιπλέον εντός του 2012 το τουρκικό Ναυτικό θα αποφασίσει εάν τελικά το πρόγραμμα Milgem θα ολοκληρωθεί με την ναυπήγηση οκτώ ή δώδεκα πλοίων.

Η επόμενη φάση του φιλόδοξου ναυπηγικού προγράμματος της Τουρκίας είναι η έναρξη ναυπήγησης της φρεγάτας TF-2000 το 2020 με την Βρετανία και τις ΗΠΑ να διαγωνίζονται για να λάβουν την θέση του συνεργάτη στο πρόγραμμα αυτό.

Ένα ακόμα φιλόδοξο πρόγραμμα είναι η ναυπήγηση του πρώτου LPD/LHD του τουρκικού Ναυτικού το οποίο θα μπορεί να φέρει 8 ελικόπτερα ένα Τάγμα πεζοναυτών και αποβατικές ακάτους. Το συνολικό κόστος του εν λόγω προγράμματος μπορεί να φτάσει τα 770 εκατ. ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr      

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.