ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αποκλεισμός του Ισραήλ από τον διαγωνισμό για το νέο τουρκικό δορυφόρο

Αποκλεισμός του Ισραήλ από τον διαγωνισμό για το νέο τουρκικό δορυφόρο

Παρά την ένθερμη προώθηση στην Τουρκία από το Ισραήλ του δορυφόρου Tecsar για το τουρκικό πρόγραμμα Göktürk…

Παρά την ένθερμη προώθηση στην Τουρκία από το Ισραήλ του δορυφόρου Tecsar για το τουρκικό πρόγραμμα Göktürk για ένα νέο δορυφόρο τηλεπισκόπησης, η Τουρκία απέκλεισε από την διαδικασία του διαγωνισμού την ισραηλινή εταιρεία Israel Aerospace Industries.

Οι υποψηφιότητες τώρα περιορίζονται στην ιταλική Telespazio, την γερμανική OHB-System και την βρετανική EADS Astrium.

Εξαιτίας της ευρείας γαλλικής συμμετοχής στην ιταλική πρόταση, η Τουρκία έχει ήδη αφήσει να διαφανεί πως δεν θα ευνοήσει την ιταλική, πρόταση, δείχνοντας σαφή προτίμηση στην πρόταση της γερμανικής OHB-System, η οποία σημειωτέον πρόσφατα τοποθέτησε σε τροχιά, με ρωσική βοήθεια, έναν ακόμα δορυφόρο τηλεπισκόπησης.

Από την άλλη πλευρά, η EADS Astrium έχει αυξήσει σημαντικά το επίπεδο της προσφερόμενης τεχνογνωσίας για την Τουρκία, ενώ έχει μειώσει δραματικά την γαλλική συμμετοχή σε μια προσπάθεια να καταστήσει την προσφορά της πιο ελκυστική.

Η Τουρκία διατηρεί εξαιρετικά ψυχρές σχέσεις με την Γαλλία, τόσο εξαιτίας της στάσης της απέναντι στο ενδεχόμενο εισόδου της Τουρκίας στην ΕΕ, όσο και εξαιτίας της αναγνώρισης από την Γαλλική εθνοσυνέλευση της γενοκτονίας των Αρμενίων κατά τον Α’ ΠΠ.

Στην συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της τουρκικής κρατικής αρχής αμυντικών προμηθειών (SSM) στις 9 Απριλίου αναμένεται να ανακοινωθεί ο νικητής του διαγωνισμού.

Η αξία του προγράμματος υπολογίζεται στα 230 εκ. δολάρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.