Νέας γενιάς τηλεχειριζόμενοι πύργοι για τουρκικά ΤΟΜΑ

Νέας γενιάς τηλεχειριζόμενοι πύργοι για τουρκικά ΤΟΜΑ

Οι τουρκικές εταιρείες ASELSAN και FNSS Defence Systems Corporation υπέγραψαν…

Οι τουρκικές εταιρείες ASELSAN και FNSS Defence Systems Corporation υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας για την ανάπτυξη ενός προγράμματος κατασκευής μη επανδρωμένων, τηλεχειριζόμενων πύργων προκειμένου να αυξήσουν την ισχύ πυρός των ΤΟΜΑ του τουρκικού Στρατού.

Από την πλευρά της Υποδιεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας, ο επικεφαλής της Murad Bayter καλωσόρισε με ιδιαίτερα θερμά λόγια την συνεργασία των δυο εταιρειών, ενώ τόνισε πως το χρονικό σημείο κατά το οποίο θα μπορούν να γίνουν οι παραδόσεις θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό.

Επιπλέον, τόνισε πως το πρόγραμμα αυτό, το οποίο θα διεκπεραιωθεί μέσω της συνεργασίας των δυο εταιρειών, θα αποτελέσει ένα σημαντικό παράδειγμα για τις υπόλοιπες αμυντικές εταιρείες της χώρας.

Ο γενικός διευθυντής της FNSS Defence Systems Corporation Nail Kurt, δήλωσε πως η εταιρεία έχει υπογράψει αρκετές συμφωνίες συνεργασίας και με ξένες εταιρείες για σημαντικά προγράμματα, ενώ σημείωσε ότι χρησιμοποιεί κατά κόρον προϊόντα τουρκικών εταιρειών για τα οχήματα που προορίζονται για εξαγωγές, όπως η ASELSAN και η MKEK.

Ο γενικός διευθυντής της ASELSAN Cengiz Ergeneman δήλωσε πως τα νέα προϊόντα της συνεργασίας τους θα μπορούσαν να βάλλουν ανά πάσα στιγμή προς κάθε κατεύθυνση και πως είναι πεπεισμένος για την εγχώρια και εξαγωγική τους επιτυχία.

Δήλωσε επίσης πως οι νέοι τηλεχειριζόμενοι πύργοι προορίζονται για νέας γενιάς ΤΟΜΑ, ενώ τα υπάρχοντα ΤΟΜΑ που βρίσκονται σε υπηρεσία αυτήν την στιγμή θα πρέπει να περάσουν πρόγραμμα εκσυγχρονισμού προκειμένου να μπορέσουν να τον δεχτούν.

Διευκρίνισε δε πως οι χειριστές των πύργων θα μπορούν να τους αξιοποιήσουν επιχειρησιακά σε κάθε καιρικές συνθήκες, ενώ τόνισε ότι χάρη στους νέους πύργους θα μειωθούν οι απώλειες του προσωπικού, ενώ η χρήση τους θα επιφέρει και σημαντικά αποτελέσματα στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Οι νέοι πύργοι θα διαθέτουν ηλεκτρονικούς σταθεροποιητές και αυτόματα συστήματα πρόσκτησης στόχων ώστε να πραγματοποιούν βολή εν κινήσει. Τα συστήματα αυτά θα πραγματοποιούν αυτόματα βαλλιστικούς υπολογισμούς, με αποτέλεσμα οι πυροβολητές να περιορίζονται στην πυροδότηση των όπλων.

Έτσι θα επιτυγχάνεται υψηλή ευστοχία κατά κινούμενων στόχων, ενώ το ίδιο το όχημα θα βρίσκεται εν κινήσει αφού το σύστημα αυτόματα θα εντοπίζει, ιχνηλατεί και στοχοποιεί κάθε στόχο, κινούμενο ή μη. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.