ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μάχη στο τουρκικό υπουργείο Αμυνας – Το βομβάρδισαν με AH-1W και αεροσκάφη oι πραξικοπηματίες – Μάχες στον Βόσπορο, στην έδρα της ΜΙΤ και το προεδρικό μέγαρο (βίντεο)

Μάχη στο τουρκικό υπουργείο Αμυνας – Το βομβάρδισαν με AH-1W και αεροσκάφη oι πραξικοπηματίες – Μάχες στον Βόσπορο, στην έδρα της ΜΙΤ και το προεδρικό μέγαρο (βίντεο)

Μάχες μαίνενται γύρω και μέσα από το τουρκικό υπουργείο Αμυνας και πολλά κρατικά κτίρια στην Αγκυρα τα οποία περί τις 22.00 ώρα Ελλάδος δέχθηκαν επίθεση με ρουκέτες και πολυβόλα gatling των 7,62 χλστ. από επιθετικά ελικόπτερα AH-64W τα οποίο ήταν υπό τον έλεγχο των πραξικοπηματιών, οι οποίοι εν συνεχεία επιτέθηκαν και κατέλαβαν το υπουργείο, συλλαμβάνοντας και τον Αρχηγό του Στρατού.

Εν συνεχεία ακολούθησε αντεπίθεση από ειδικές μονάδες της αστυνομίας η οποία ελέγχεται από τον Τούρκο πρόεδρο και αυτή την στιγμή μαίνεται μάχη γύρω από το κτίριο.

Πάντως περισσότερα από δύο Τάγματα ειδικών δυνάμεων των Μπορντό Μπερελί έχουν συμμετάσχει στο πραξικόπημα και σίγουρα είναι πολύ δύσκολο να αντμετωπιστούν.

Πολίτες που υποστηρίζουν την κυβέρνηση του Ρ.Τ.Ερντογάν, επιτέθηκαν και επιχειρούν να ανακαταλάβουν την μεγάλη γέφυρα του Βοσπόρου και γίνονται δεκτοί με πολυβολισμούς από τους πραξικοπηματίες.

Μάχες γίνονται και στο κτίριο της ΜΙΤ και γύρω από το προεδρικό Μέγαρο.

Πάντως ο διοικητής της 1ης τουρκικής Στρατιάς που ελέγχει το μέτωπο του Εβρου και διοικεί την Ανατολική Θράκη και την Κωνσταντινούπολη, τάχθηκε κατά του πραξικοπήματος!

Τα άρματα μάχης πάντως, αποχωρούν από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Η αστυνομία, πάντως και οι μυστικές υπηρεσίες ελέγχονται από τον Ρ.Τ.Ερντογάν. 

Οι στρατιωτικοί κάλεσαν τους αστυνομικούς να παραδοθούν και οι μάχες μαίνονται γύρω από πολλά αστυνομικά τμήματα. Πάντως εκδόθηκε διαταγή από το αρχηγείο της αστυνομίας να συλληφθούν όποιοι αξιωματικοί των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων βρίσκονται στον δρόμο! 

Επίθεση έγινε από τις αστυνομικές δυνάμεις και στο TRT που ελέγχεται από τους πραξικοπηματίες, και αφού είχε βομβαρδιστεί από τους δεύτερους.

Ενταση επικρατεί και στην πλατεία Ταξίμ, όπου χιλιάδες πολιτών έχουν συγκεντρωθεί με τον Στρατό να τους καλεί να αποχωρήσουν. Σποραδικά ακούγονται πυροβολισμοί.

Τανκς έχουν ακροβολιστεί γύρω από το κτίριο του τουρκικού Κοινοβουλίου μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dogan, ενώ, επίσης, στρατιωτικοί με τανκς εισέβαλαν στη Νομαρχία της Sakarya.

Σε γραπτή ανακοίνωση του ο Πρόεδρος του CHP, Kemal Kılıcdaroglu, αναφέρει τα εξής: «Η χώρα αυτή πέρασε από πολλά πραξικοπήματα. Δεν επιθυμούμε να βιώσουμε και πάλι τα ίδια προβλήματα. Προστατεύουμε τις θέσεις και τη δημοκρατία μας στο έπακρο» μετεδωσε το CNN Turk.

Πάντως σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα των Ειδικών Ενόπλων Δυνάμεων οι πραξικοπηματίες που την ελέγχουν αναφέρουν τα εξής: 

“Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, με σκοπό την αποκατάσταση και πάλι της συνταγματικής τάξης, της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, την αποκατάσταση εκ νέου του δικαίου στη χώρα της αποκατάστασης και την εξασφάλιση και πάλι της δημόσιας τάξης που έχει επιδεινωθεί, ανέλάβαν  τη διοίκηση της χωρας στο σύνολό της.

Τηρείται η ισχύς όλων των διεθνών συμφωνιών μας και των δεσμεύσεων μας. Ελπίζουμε να συνεχισθούν οι καλές σχέσεις μας  με όλο τον κόσμο”. 

Πάντως στην Αγκυρα φαίνεται θα παιχθεί και θα κερδηθεί ή θα χαθεί το παιχνίδι. Για όλους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.