ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Άγονος ο τουρκικός διαγωνισμός προμήθειας νέων αστυνομικών όπλων

Άγονος ο τουρκικός διαγωνισμός προμήθειας νέων αστυνομικών όπλων

Μπούμερανγκ γύρισε τελικά η προνομιακή μεταχείριση των τοπικών τουρκικών βιομηχανιών, καθώς…

Μπούμερανγκ γύρισε τελικά η προνομιακή μεταχείριση των τοπικών τουρκικών βιομηχανιών, καθώς στο πρόσφατο διαγωνισμό της τουρκικής αστυνομίας, δεν υπήρξε καμία διεθνείς συμμετοχή, ενώ οι τουρκικές προτάσεις απέτυχαν στις δοκιμές αποδοχής ποιότητας.

Η τουρκική αστυνομία είχε προκηρύξει τον μεγαλύτερο διαγωνισμό προμήθειας όπλων τα τελευταία δέκα χρόνια, ωστόσο οι διεθνείς οίκοι δεν έδειξαν ενδιαφέρον διότι υπήρχε πρόβλεψη υπέρ +15% των τοπικών εταιρειών, δηλαδή μια τοπική εταιρεία όπλων θα προτιμούνταν ακόμα και αν η προσφορά της ήταν 15% ακριβότερη από αυτήν μιας ξένης εταιρείας.

Ωστόσο τα προϊόντα των τοπικών εταιρειών απέτυχαν στις βολές αποδοχής της αστυνομίας, με αποτέλεσμα ο διαγωνισμός να ακυρωθεί. Αν τελικά οι εταιρείες δεν κατεβάσουν στις βολές αποδοχής όπλα που να ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές μέχρι το αργότερο τον Ιούνιο, είναι πιθανό οι επόμενοι απόφοιτοι των αστυνομικών σχολών της χώρας να μην αποκτήσουν υπηρεσιακά όπλα.

Ο διαγωνισμός αφορούσε την προμήθεια 40.000 όπλων και συμμετείχαν οι εταιρείες Sarsılmaz και Yavuz 16. Η δεύτερη είχε κερδίσει τον πιο πρόσφατο διαγωνισμό της αστυνομίας και η πρώτη τον αμέσως προηγούμενο.

Τα όπλα των δυο εταιρειών πέρασαν τις βολές αποδοχής στους προηγούμενους διαγωνισμούς, βάλλοντας 5.000 σφαίρες χωρίς προβλήματα, αλλά αυτήν την φορά απέτυχαν.

Ο διαγωνισμός θα επαναπροκηρυχθεί στις 20 Μαΐου, ενώ και αυτήν την φορά δεν αναμένεται να υπάρξει διεθνές ενδιαφέρον καθώς θα παραμείνει η πρόβλεψη του 15% υπέρ των τουρκικών εταιρειών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.