ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Παραδόθηκαν στις ΤΕΔ τα τελευταία από τα 158 αντιαεροπορικά συστήματα KMS

Παραδόθηκαν στις ΤΕΔ τα τελευταία από τα 158 αντιαεροπορικά συστήματα KMS

Μετά από δέκα χρόνια ολοκληρώθηκαν οι παραδόσεις των εποχούμενων συστημάτων Stinger KMS, τα οποία είχαν αναπτύξει και κατασκευάσει η τουρκική εταιρεία ASELSAN. Πρόκειται για τα συστήματα «Atılgan» και «Zipkin»  δύο αντιαεροπορικά συστήματα VSHORADS τα οποία αναπτύχτηκαν από την τουρκική εταιρεία.

Η τουρκική εταιρεία σχεδίασε και ανέπτυξε στα τέλη της δεκαετίας του 1990 ένα πύργο εξοπλισμένο με αισθητήρες ημέρας νύκτας, πολυβόλο των 12,7 χλστ  και εκτοξευτές για τα βλήματα Stinger. Το πρώτο σύστημα το «Atılgan» περιλαμβάνει τον πύργο εξοπλισμένο με 8 βλήματα τοποθετημένου επί τεθωρακισμένου ερπυστριοφόρου Μ-113 και χρησιμοποιείται για την προστασία τεθωρακισμένων μονάδων που βρίσκονται εν κινήσει.

Στο δεύτερο σύστημα το «Zipkin» ο πύργος με τους αισθητήρες και τα τέσσερα βλήματα έχουν τοποθετηθεί στο όχημα 4×4 Defender 130 για την προστασία εγκαταστάσεων και στρατιωτικών μονάδων. Η έκδοση «Atılgan» διαθέτει σύστημα σταθεροποίησης το οποίο επιτρέπει την εκτόξευση του βλήματος Stinger ακόμα και όταν το Μ-113 βρίσκεται σε κίνηση. 

Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν παραγγείλει σε δόσεις συνολικά  78 «Zipkin και 80  «Atılgan» για τον τουρκικό στρατό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.