ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Δημοσκόπηση Τουρκία: Το 64% πιστεύει ότι πίσω από το πραξικόπημα είναι ο Γκιουλέν

Δημοσκόπηση Τουρκία: Το 64% πιστεύει ότι πίσω από το πραξικόπημα είναι ο Γκιουλέν

Την επίσημη κυβερνητική γραμμή, για το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, πιστεύει και η πλειοψηφία των πολιτών της χώρας.

Σχεδόν τα δύο τρίτα των Τούρκων θεωρούν ότι πίσω από την προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης βρίσκεται ο Φετουλάχ Γκιουλέν, ο κληρικός που ζει στις ΗΠΑ και ζητά την έκδοσή του η Αγκυρα.

Η δημοσκόπηση του Andy-Ar, την οποία δημοσίευσε το Reuters, έδειξε ότι το 64,4% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι ο Γκιουλέν ήταν πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος, ενώ το 3,8% κατηγορεί τις ΗΠΑ, το 3,6% ξένες δυνάμεις και το 2,2% τον ίδιο τον Ταγίπ Ερντογάν.

Η ίδια έρευνα έδειξε ότι το 72,6% πιστεύει ότι άλλες χώρες υποστήριξαν τους στρατιωτικούς που έκαναν την απόπειρα να ανατρέψουν την κυβέρνηση. Ακόμη το 83,9% δήλωσε ότι παρακολούθησε τις πρώτες δηλώσεις του Ερντογάν το βράδυ της 15ης Ιουλίου, ενώ το 65,7% απάντησε ότι οι ίδιοι ή κάποιος συγγενής τους βγήκε στους δρόμους μετά από την έκκληση του Τούρκου προέδρου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ερώτηση για το αν επιθυμούν να εκδοθεί στην Τουρκία ο Γκιουλέν, το 81,5% απάντησε καταφατικά, ενώ το 77,7% θεωρεί ότι ο Γκιουλέν και οι οπαδοί του αποτελούν απειλή για το παρόν και το μέλλον της Τουρκίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.