Ανεβαίνει το θερμόμετρο στον τουρκικό διαγωνισμό για βαρέα ελικόπτερα

Ανεβαίνει το θερμόμετρο στον τουρκικό διαγωνισμό για βαρέα ελικόπτερα

Ενώ η Τουρκία έχει ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Boeing για την προμήθεια δέκα ελικοπτέρων…

Ενώ η Τουρκία έχει ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Boeing για την προμήθεια δέκα ελικοπτέρων CH-47F Chinook, η αμερικανική Sikorsky μπήκε κυριολεκτικά στην μέση προσφέροντας το νέο της CH-53K το οποίο αναπτύσσεται και θα παραχθεί για λογαριασμό του Σώματος των Πεζοναυτών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, επικαλούμενα τουρκικές βιομηχανικές πηγές, η Τουρκία είχε υποβάλλει αίτηση στην αμερικανική Υπηρεσία Αμυντικής Συνεργασίας και Ασφάλειας για την πώληση 10 ελικοπτέρων CH-47F Chinook και συναφούς εξοπλισμού και υπηρεσιών έναντι 700 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Sikorsky που προωθούσε την πώληση του S-80 μέχρι το 2001 όταν και ο σχετικός διαγωνισμός ακυρώθηκε λόγω της οικονομικής κρίσης που περνούσε η χώρα, προωθεί τώρα τη νέα της υποψηφιότητα το νεότερο μοντέλο της σειράς Super Stallion, το CH-53K σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί την Boeing. Ωστόσο το πρώτο ελικόπτερο του τύπου αναμένεται να παραδοθεί όχι νωρίτερα από το 2015.

Είναι σαφές ότι η προσπάθεια της Sikorsky να παραμείνει στην προσοδοφόρα τουρκική αγορά θα έχει ευεργετικές επιδράσεις για την Τουρκία από την άποψη του ανταγωνισμού. Πάντως πρόκειται για ένα πολύ παλιό πρόγραμμα προμήθειας, το οποίο έχει αναβληθεί επανειλημμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.