ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αποφάσεις για νέους εξοπλισμούς έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας

Αποφάσεις για νέους εξοπλισμούς έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας

Σημαντικές αποφάσεις για τα εξοπλιστικά προγράμματα πήρε η Εκτελεστική Επιτροπή Αμυντικής Βιομηχανίας (SSIK) της Τουρκίας στην εξαμηνιαία σύσκεψη που έλαβε χώρα στα τέλη του Ιουλίου.

Πιο συγκεκριμένα η  SSIK αποφάσισε την συνέχιση των διαπραγματεύσεων με τις εταιρείες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό για την αγορά τεσσάρων αντιβαλλιστικών αντιαεροπορικών συστημάτων μεγάλου ύψους. Το συνολικό ύψος της παραγγελίας φτάνει τα 4 δισ δολάρια σε βάθος χρόνου.

Οι εταιρείες αυτές είναι η Raytheon και η Lockheed Martin με το σύστημα Patriot PAC-3, η ΕUROSAM με το SAMP/T Aster 30, η ρωσική Rosobronexport με τους S-300 και η κινεζική CPMIEC με το HQ-9.

Αναφορικά με την τουρκική αμυντική βιομηχανία η SSIK αποφάσισε την χρηματοδότηση της ανάπτυξης της νέας έκδοσης μεγάλου ύψους και αυτονομίας του γνωστού UAV ANKA από την τουρκική ΤΑΙ. Για το λόγο αυτό η ΤΑΙ θα αναπτύξει ένα νέο κινητήρα turboprop ισχυρότερο από αυτό που χρησιμοποιείται

από το ΑΝΚΑ.

Η πιο εντυπωσιακή όμως απόφαση του SSIK αφορά την έγκριση κατασκευής σταθμού εκτόξευσης διαστημικών πυραύλων με  απώτερο στόχο την απεξάρτηση της Τουρκίας από άλλες χώρες και στον τομέα των διαστημικών αποστολών.

Ακόμα αποφασίστηκε ο εκσυγχρονισμός των ελικοπτέρων των ειδικών δυνάμεων μετά την ολοκλήρωση του αντίστοιχου προγράμματος YARASA  το ποίο εφαρμόστηκε σε τέσσερα ελικόπτερα S-70 σε συνεργασία με αμερικανικές και ισραηλινές εταιρείες.

Το νέο πρόγραμμα θα εφαρμοστεί από την τουρκική Aselsan αξιοποιώντας την εμπειρία που έχει αποκτήσει από τους ισραηλινούς αλλά και από τα προϊόντα αντίγραφα δυτικών και ισραηλινών συστημάτων που έχει αναπτύξει.

Στον τομέα των ναυπηγικών προγραμμάτων για το τουρκικό Ναυτικό η SSIK αποφάσισε την έναρξη του προγράμματος ναυπήγησης του νέου πλοίου γενικής υποστήριξης του τουρκικού Ναυτικού, τον εκσυγχρονισμό των περιπολικών SAR-33  της τουρκικής Ακτοφυλακής την ανάπτυξη εξομοιωτή κατάδυσης υποβρυχίων από την τουρκική εταιρία Havelsan, την  έναρξη του προγράμματος ανάπτυξης “Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικού πολέμου” από την εταιρία Aselsan, που θα τοποθετηθεί αρχικά στις

φρεγάτες MEKO-200TN Track I του τουρκικού Ναυτικού και ο εκσυγχρονισμός των avionics των μεταγωγικών αεροσκαφών CN-235. 

Σημειώνεται ότι δεν ελήφθη απόφαση για το ανάδοχο ναυπηγείο που θα ναυπηγήσει τις 6 φρεγάτες MILGEM. Υποψήφια ναυπηγεία είναι τα RMK Marine του επιχειρηαμτικού ομίλου Koc και τα Dearsan A.S 

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι αποφασίστηκε η ανάπτυξη οπλικών συστημάτων και διαφόρων υποσυστημάτων για τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις μέσω μικρότερων προγραμμάτων έρευνας και ανάπτυξης με την συμμετοχή τουρκικών πανεπιστημίων και τοπικών βιομηχανιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.