ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Το πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακιούγιου της Τουρκίας

Το πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακιούγιου της Τουρκίας

Το τρισδιάστατο σχέδιο για το πυρηνικό εργοστάσιο στο Άκιουγιου της Τουρκίας αποκάλυψε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Στο σχετικό τηλεγράφημα αναφέρεται ότι το εργοστάσιο θα έχει την έκταση δύο ποδοσφαιρικών γηπέδων και θα χτιστεί δίπλα ακριβώς από την θάλασσα. Θ’ αντέχει σεισμικές δονήσεις μέχρι 9 Ρίχτερ και θα έχει 4 αντιδραστήρες που θα παράγουν ο καθένας 1200 μεγκαβάτ. Για την ψύξη θα χρησιμοποιείται το θαλασσινό νερό γι’ αυτό και δεν θα χτιστούν πύργοι ψύξης.

Το κτίριο θα έχει την όψη ενός κέντρου ερευνών, όπως αναφέρεται, και η ραδιενέργεια δεν θα βγαίνει προς τα έξω, ενώ το νερό της θάλασσας που θα χρησιμοποιείται για σκοπούς ψύξης θα επιστρέφει στη θάλασσα και πάλι αλλά καθαρό.

Ο Γενικός Διευθυντής της Ανώνυμης Εταιρείας παραγωγής ενέργειας του πυρηνικού σταθμού του Άκιουγιου, Αλεξάντερ Σουπερφίν ανέφερε στον ανταποκριτή του πρακτορείου ειδήσεων Ανατολή μια απ τις ιδιαιτερότητες του έργου είναι ότι το πάνω μέρος των αντιδραστήρων θα έχουν μισό καμίνι και η όψη των αντιδραστήρων θα ανταποκρίνεται στις ιδιαιτερότητες της τουρκικής αρχιτεκτονικής (στο τρισδιάστατο σχέδιο οι αντιδραστήρες μοιάζουν με την οροφή τεμένους).

Σύμφωνα με τον ίδιο το κόστος του όλου έργου φαίνεται εκ πρώτης ότι θα φτάσει τα 20 δις δολάρια επειδή βελτιώθηκαν οι μέθοδοι και οι νέες εφαρμογές για την μείωση του κόστους. Βλέποντας τις λεπτομέρειες του έργου, είπε, παρατηρήσαμε ότι κάποια προϊόντα και πρώτες ύλες εάν αγοράζονταν από τούρκους παραγωγούς θα ήταν φθηνότερα. Το κόστος, πρόσθεσε, επηρεάζεται και από τη σωστή χρήση της τεχνολογίας και της οικοδομικής τεχνοτροπίας.

Σύμφωνα με τον κ. Σουπερφίν το 2013 σκοπεύουν να ξεκινήσουν οι οικοδομικές εργασίες ενώ σημείωσε πως η Τουρκία έχει ανάψει το πράσινο φως για δύο ακόμη πυρηνικούς σταθμούς. Για τον δεύτερο σταθμό, ανέφερε, η τουρκική κυβέρνηση έχει κάνει εξ’ όσων γνωρίζει επαφές με την Ιαπωνία, τον Καναδά και την Κίνα. Εάν θέλει να κάνει και με την Ρωσία, σημείωσε, η Ανώνυμης Εταιρείας παραγωγής ενέργειας θα ήθελε να συμμετάσχει σε αυτή τη διαδικασία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.