ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η πρώτη πτήση του πρώτου ολοκληρωμένου στην Τουρκία 737 AEW&C

Η πρώτη πτήση του πρώτου ολοκληρωμένου στην Τουρκία 737 AEW&C

Η αμερικανική εταιρεία Boeing ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη πτήση του πρώτου αεροσκάφους έγκαιρης προειδοποίησης…

Η αμερικανική εταιρεία Boeing ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη πτήση του πρώτου αεροσκάφους έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου (ΑΣΕΠΕ) 737 το οποίο ολοκληρώθηκε στην Τουρκία από την Turkish Aerospace Industries (TAI) για το αντίστοιχο πρόγραμμα Peace Eagle.

Στα χειριστήρια βρέθηκαν για την περίσταση δυο πιλότοι δοκιμαστές της αμερικανικής εταιρείας, ο Ron Johnston και Mark Mitchell που στην διάρκειας 2,5 ωρών πτήση διεξήγαγαν μια σειρά λειτουργικών δοκιμών και επιβεβαίωσαν την αξιοπιστία και λειτουργικότητα των συστημάτων και του ίδιου του αεροσκάφους.

Το αεροσκάφος περιλάμβανε και την άρτι εγκατασταθείσα ικανότητα εναέριου ανεφοδιασμού, την κεραία του ραντάρ MESA, κάθετα σταθεροποιητικά πτερυγίδια και εξοπλισμό αποστολής.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, η Boeing θα πιστοποιήσει το σύστημα αποστολής του αεροσκάφους, πριν προχωρήσει στην βαφή του αεροσκάφους στα χρώματα της τουρκικής Αεροπορίας.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα Peace Eagle περιλαμβάνει τέσσερα αεροσκάφη 737 AEW&C συν εξοπλισμό υποστήριξης εδάφους και εξοπλισμό εκπαίδευσης καθώς και πακέτο συντήρησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Boeing συναρμολόγησε το πρώτο αεροσκάφος στις εγκαταστάσεις της στο Σηάτλ, ενώ η TAI εγκατέστησε την κεραία και τον εξοπλισμό αποστολής. Τα επόμενα τρια αεροσκάφη θα ολοκληρωθούν στην Άγκυρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.