ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

2,5 δις ευρώ για έξι υποβρύχια Type 214 δίνει η Τουρκία

2,5 δις ευρώ για έξι υποβρύχια Type 214 δίνει η Τουρκία

H Τουρκία επέλεξε τελικά την προμήθεια έξι νέων υποβρυχείων U-214 από την γερμανική HDW, θυγατρική του ομίλου Thyssen Krupp…

H Τουρκία επέλεξε τελικά την προμήθεια έξι νέων υποβρυχείων U-214 από την γερμανική HDW, θυγατρική του ομίλου Thyssen Krupp.

To ύψος της συμφωνίας ανέρχεται στα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ και εντάσσεται στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού του στόλου υποβρυχίων της χώρας.

 

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Βεχτί Γκιονούλ ανέφερε σε δημοσιογράφους ότι το πρώτο από τα νέα υποβρύχια, με πρόωση ανεξάρτητη του αέρα (ΑΙΡ) θα παραδοθεί το 2015.

Τα άλλα δυο υποβρύχια που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό ήταν το γαλλικό Scorpene της DCNS, και το ισπανικό S80 της Navantia SA.

Η προμήθεια όμως ανατέθηκε στην σύμπραξη της γερμανικής HDW και της βρετανικής Marine Force International, χωρίς όμως να είναι σαφές το ποσοστό συμμετοχής της, αν και η μερίδα του λέοντος είναι σαφώς της HDW.

Όλα τα υποβρύχια πάντως σύμφωνα με τον υπουργό, θα ναυπηγηθούν στην Τουρκία, στα ναυπηγεία GÖLCÜK με την συμμετοχή και τουρκικών εταιρειών. 

Ο υπουργός συγκεκριμένα τόνισε πως η τουρκική βιομηχανική συμμετοχή στο πρόγραμμα θα είναι περίπου 80% της αξίας της προμήθειας.

Εκπρόσωπος δε του τουρκικού υπουργείου Άμυνας διευκρίνισε ότι το 15% της αξίας της προμήθεια θα προκαταβληθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι όπως είχαμε ήδη αναφέρει από το Νοέμβριο του 2007, οι τρεις τελικές υποψηφιότητες είχαν ήδη καθοριστεί βάσει διαγωνισμού που ξεκίνησε στις 29 Μαρτίου 2006.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.