ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Διαψεύδει η Ρωσία ότι προσφέρει στην Τουρκία το αντιαεροπορικό σύστημα S-400

Διαψεύδει η Ρωσία ότι προσφέρει στην Τουρκία το αντιαεροπορικό σύστημα S-400

Πριν λίγες ημέρες, μερίδα του τουρκικού Τύπου είχε αναφέρει πως η Ρωσία προσέφερε με απευθείας διακρατική συμφωνία στην Τουρκία το νέο αντιαεροπορικό σύστημα S400, στο πλαίσιο του διαγωνισμού της χώρας για την προμήθεια ενός νέου αντιαεροπορικού συστήματος μεγάλης εμβέλειας…

Πριν λίγες ημέρες, μερίδα του τουρκικού Τύπου είχε αναφέρει πως η Ρωσία προσέφερε με απευθείας διακρατική συμφωνία στην Τουρκία το νέο αντιαεροπορικό σύστημα S400, στο πλαίσιο του διαγωνισμού της χώρας για την προμήθεια ενός νέου αντιαεροπορικού συστήματος μεγάλης εμβέλειας.

Η σχετική είδηση προκάλεσε αίσθηση στην χώρα μας καθώς όπως είναι γνωστό, η ελληνική κυβέρνηση έχει έρθει σε καταρχήν συμφωνία με την ρωσική για την αναβάθμιση των συστημάτων S-300PMU1 που διαθέτει η ΠΑ στο επίπεδο S-400 και ενδεχομένως και την προμήθεια νέων συστημάτων.

Ωστόσο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του www.defencenet.gr, η ρωσική Rosoboronexport δεν προτίθεται να προσφέρει το εν λόγω σύστημα στην Τουρκία, ενώ παράλληλα διαψεύδει κατηγορηματικά τα σχετικά δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο.

Με αυτόν τον τρόπο, ουσιαστικά στον διαγωνισμό παραμένουν τρία συστήματα, το αμερικανικό Patriot, το ισραηλινό Arrow και το κινέζικο HQ-9 με το αμερικανικό σύστημα να συγκεντρώνει φυσικά τις συντριπτικά περισσότερες πιθανότητες.

 

Σημειώνεται ότι η SSM, η τουρκική κρατική υπηρεσία αμυντικών προμηθειών είχε τονίσει την πρόθεσή της να επιλέξει το σύστημα μέσω ανοιχτού διαγωνισμού, πράγμα το οποίο η ρωσική πλευρά ήθελε οπωσδήποτε να αποφύγει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η σχετική αίτηση πληροφοριών είχε δημοσιευθεί ήδη από τον Μάρτιο του 2007, όπως είχαμε αναφέρει σχετικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.