Λεφτά υπάρχουν για συμβούλους ξεπουλήματος!

Λεφτά υπάρχουν για συμβούλους ξεπουλήματος!

Τα 7 εκατομμύρια ευρώ φαίνεται να άγγιξαν οι αμοιβές και τα έξοδα που καταβλήθηκαν σε συμβούλους του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου την περίοδο 2011 έως και τον Μάρτιο του 2012.

Τα στοιχεία για τις «χρυσές» αμοιβές και τα έξοδα που καταβλήθηκαν σε συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ καθώς και σε συμβούλους για τις αποκρατικοποιήσεις, μετά από απόφαση που είχε λάβει η Διϋπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, κατέθεσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μετά από αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, την περίοδο από τον Ιούλιος του 2011 ως τον Μάρτιο του 2012, το σύνολο των αμοιβών και εξόδων που καταβλήθηκαν σε συμβούλους αξιοποίησης (χρηματοοικονομικούς, νομικούς, τεχνικούς), οι οποίοι είχαν προσληφθεί από την Ειδική Γραμματεία Αποκρατικοποιήσεων και μεταφέρθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ, ανέρχεται σε 6,9 εκατομμύρια ευρώ.

Το υπουργείο διευκρινίζει ότι «οι αμοιβές των συμβούλων είναι σε μεγάλο βαθμό συνδεδεμένες με την επιτυχή ολοκλήρωση αξιοποίησης του κάθε περιουσιακού στοιχείου και την είσπραξη οικονομικού ανταλλάγματος (αμοιβές επιτυχίας)».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή, την ίδια περίοδο το ΤΑΙΠΕΔ απασχόλησε 20 άτομα που το σύνολο των αμοιβών τους ανήλθε σε 285.000 ευρώ, ενώ οι δαπάνες για τα ταξίδια στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ ανήλθαν για την ίδια περίοδο σε 79.000 ευρώ.

Επιπρόσθετα, το σύνολο των αμοιβών που καταβλήθηκαν σε χρηματοοικονομικούς, νομικούς και τεχνικούς συμβούλους για την παροχή υπηρεσιών ανά έργο αποκρατικοποίησης, μετά από απόφαση της Διϋπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, τη διετία Ιούνιος 2010-Ιούνιος 2012 ανέρχεται στο ποσό των 5.548.935,08 ευρώ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.