Έξι περιπολικά ανοικτής θαλάσσης θα παραλάβει το Τουρκμενιστάν από την Τουρκία

Έξι περιπολικά ανοικτής θαλάσσης θα παραλάβει το Τουρκμενιστάν από την Τουρκία

Παρουσιάστηκαν από την Ακτοφυλακή του Τουρμενιστάν και επίσημα τα δύο περιπολικά ανοικτής θαλάσσης τουρκικής ναυπήγησης τύπου YTKB-400. Τα δύο πλοία παρουσιάστηκαν κατά την διάρκεια της άσκησης “Khazar-2012” στην Κασπία. Το πρώτο πλοίο ονομάστηκαν Arkadag και το δεύτερο Barkarar.

Τα πλοία παραγγέλθηκαν στα τουρκικά ναυπηγεία Dearsan το Οκτώβριο του 2010 έναντι 55 εκατ. ευρώ. Τα

τουρκμενικά πλοία είναι εξοπλισμένα με ένα δίδυμο πυροβόλο των 40 χλστ και δύο σταθεροποιημένες πλατφόρμες εξοπλισμένες με πυροβόλα των 25 χλστ και αισθητήρα ημέρας νύκτας.

Τα συγκεκριμένα πλοία δεν διαθέτουν τον πολλαπλό εκτοξευτή ανθυποβρυχιακών ρουκετών ASRL της Aselsan έχουν εξοπλιστεί όμως με το ραντάρ Thales Variant 2D. Συνολικά 24 πλοία αυτού του τύπου πρόκειται να ναυπηγηθούν εκ των οποίων τα 16 για το τουρκικό Ναυτικό και έξι για το Τουρκμενιστάν εκ των οποίων τα δύο που έχουν ήδη παραδοθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Τουρκμενιστάν παρήγγειλε στα τουρκικά ναυπηγεία 6 περιπολικά ανοικτής θαλάσσης τύπου YTKB-400, δέκα ταχύπλοα των 5 μέτρων και ένα LCM των 27 μέτρων και ένα ρυμουλκό πλοίο. Τέσσερα από τα ταχύπλοα τύπου Bars-12 έχουν ήδη παραδοθεί στο Τουρκμενιστάν. Την

ίδια στιγμή η παντελής έλλειψη οποιασδήποτε εξαγωγικής πολιτική για τον ναυπηγικό τομέα ακόμα και για μικρά σκάφη έχει οδηγήσει την ελληνική ναυπηγική βιομηχανία σε αδιέξοδο.

Δυστυχώς ορισμένες φορές δημιουργείται η εικόνα ότι η ελληνική πολιτεία δεν επιθυμεί την πραγματοποίηση εξαγωγών από ελληνικές εταιρείες, δεν επιθυμεί ελληνικές εταιρείες να δουλέψουν να απασχολήσουν Έλληνες εργαζόμενους και να φέρουν συνάλλαγμα στην χώρα. Η κατάσταση αυτή εν μέρει είναι αναμενόμενη αφού οι απολαβές των δημοσίων υπαλλήλων που σχετίζονται με τις εξαγωγές δεν συνδέονται με τον όγκο των εξαγωγών στις οποίες συμβάλουν με την εργασία τους οπότε αρκούνται στο μισθό που λαμβάνουν και αυτό είναι όλο.    

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr     

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.