ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μαζικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς ετοιμάζει η Τουρκία σε κουρδικούς στόχους εντός του Ιράκ

Μαζικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς ετοιμάζει η Τουρκία σε κουρδικούς στόχους εντός του Ιράκ

Μαζικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς ετοιμάζει η Αεροπορία της Τουρκίας σε κουρδικούς στόχους εντός του Ιράκ με την ανοχή όπως φαίνεται της κυβέρνησης των Κούρδων στο Β. Ιράκ. Για την πραγματοποίηση της επιχείρησης η Αεροπορία της Τουρκίας απέσυρε αριθμό μαχητικών από τρείς αεροπορικές βάσεις που βρίσκονται στα βόρεια και δυτικά της χώρας. 

Πιο αναλυτικά αριθμός αεροσκαφών από την μοίρα 161 «Yarassa» της αεροπορικής βάσης Bandirma

εξοπλισμένη με αεροσκάφη F-16C-40 (LANTIRN), αεροσκάφη από των μοιρών  151 «Tunc» και 152 «Akinci» της αεροπορικής βάσης Merzifon εξοπλισμένη με μαχητικά F-16D-50, αεροσκάφη F-4Ε-2020 Terminator της μοίρας 111 «Panter» από την αεροπορική βάση στο Eski Sehir μεταστάθμευσαν σε βάσεις της τουρκικής Αεροπορίας στα ανατολικά για να συμμετάσχουν στην επιχείρηση.

Η επιχείρηση θα πραγματοποιηθεί στο όρος Καντίλ που αποτελεί και το στρατηγείο του PKK στο Β.

Ιράκ. Η εισβολή εντός των κουρδικών εδαφών του Βορείου Ιράκ θα είναι μεγάλης έκτασης και πως η συμμετοχή χερσαίων δυνάμεων είναι αναπόφευκτη. Σημειώνεται ότι η Τουρκία διατηρεί ήδη τρείς στρατιωτικές βάσεις μέσα στο Β. Ιράκ με 2000 άνδρες μερικά χιλιόμετρα από τα σύνορα.

Η επίθεση αυτή αποτελεί την απάντηση της κυβέρνησης Ερντογάν στις συνεχιζόμενες επιτυχίες του PKK τους τελευταίους μήνες.  Από την 8η Σεπτεμβρίου έως και σήμερα 14 Σεπτεμβρίου, 7 Τάγματα

Ειδικών Δυνάμεων του τουρκικού στρατού έχουν εμπλακεί σε επιχειρήσεις κατά μήκος της συνοριακής γραμμής της Τουρκίας προς Ιράκ και Ιράν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr   

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.