ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Aύριο η απόφαση για την “Βαριοπούλα”

Aύριο η απόφαση για την “Βαριοπούλα”

Η δίκη των 365 απόστρατων ή εν ενεργεία Τούρκων αξιωματικών που κατηγορούνται ότι προετοίμαζαν πραξικόπημα, για ν’ ανατρέψουν την κυβέρνηση μέσω πρόκλησης πολεμικής σύγκρουσης με την Ελλάδα και συνδυασμού ανατρεπτικών ενεργειών στο εσωτερικό της χώρας, φθάνει στο τέλος της και η ετυμηγορία αναμένεται ως αύριο.

Οι 250 στρατιωτικοί που είναι προφυλακισμένοι ήταν όλοι παρόντες σήμερα στο εδώλιο των κατηγορουμένων και εκατοντάδες παρατηρητές είχαν συγκεντρωθεί στο δικαστήριο του Σιλιβρί, όπου από το Δεκέμβριο του 2010 έχει αρχίσει η δίκη για τη συνωμοσία με την ονομασία «Βαριοπούλα».

Ο απόστρατος στρατηγός Τσετίν Ντογκάν, πρώην διοικητής της 1ης Στρατιάς και φερόμενος ως ο «εγκέφαλος» αυτού του σχεδίου εισβολής στην Ελλάδα και κατοχής του Βόρειου Έβρου και κάποιων νησιών στα Δωδεκάνησα, απηύθυνε κατηγορίες κατά των δικαστών του.

«Βλέπουμε εδώ μια δίκη που γίνεται για να πληρώσουν οι στρατιώτες του Μουσταφά Κεμάλ, που έδωσαν τη ζωή τους για τη χώρα τους, την προσήλωσή τους στη Δημοκρατία και στις αρχές της», δήλωσε ο απόστρατος στρατηγός.

Ο Τσετίν ανέφερε επίσης ως υπεύθυνους «αυτής της άδικης και παράνομης δίκης, αυτούς που έχουν μια νοοτροπία ότι όλοι όσοι δεν ανήκουν στην αδελφότητά τους, είναι εχθροί».

Αναφερόταν στις ισλαμιστικές καταβολές της κυβέρνησης και στην εξουσία της θρησκευτικής αδελφότητας του ιεροκήρυκα Φετουάχ Γκιουλέν, στους κόλπους του δικαστικού μηχανισμού.

Η εισαγγελία ζήτησε ποινές κάθειρξης από 15 ως 20 χρόνια για τους κατηγορουμένους, μεταξύ των οποίων υπάρχουν πολλοί απόστρατοι στρατηγοί, για «απόπειρα να εμποδιστεί δια της βίας η δράση της κυβέρνησης της δημοκρατίας».

Τους κατηγορεί ότι σχεδίασαν μια σειρά επιθέσεων για να σπείρουν το χάρος και να δικαιολογήσουν ένα πραξικόπημα κατά της κυβέρνησης. Οι κατηγορούμενοι υποστηρίζουν πως το εν λόγω σχέδιο ήταν ένα εκπαιδευτικό σενάριο απ’ αυτά που καταρτίζονται στα επιτελικά γραφεία και κατηγορούν την κυβέρνηση για συνωμοσία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.