ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Το μεγάλο βάρος του ASELFLIR 300T δημιουργεί προβλήματα στο ΑΝΚΑ

Το μεγάλο βάρος του ASELFLIR 300T δημιουργεί προβλήματα στο ΑΝΚΑ

Σοβαρά προβλήματα στην ανάπτυξη του τουρκικού αεροχήματος ΑΝΚΑ αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα ZAMAN. Σύμφωνα με την εφημερίδα τα προβλήματα εντοπίζονται στο υπερβολικό βάρος του συστήματος ASELFILR 300T της Aselsan το οποίο φτάνει τα 118 κιλά.

Λόγω του βάρους αυτού και του γεγονότος ότι ο αισθητήρας είναι εγκατεστημένος στο ρύγχος του αεροχήματος το ΑΝΚΑ δεν μπορεί να φτάσει στο επιχειρησιακό ύψος όπως ανέφεραν οι προδιαγραφές του. Πιο αναλυτικά λόγω του βάρους και του κινητήρα που το ΑΝΚΑ διαθέτει το αερόχημα δεν μπορεί να φτάσει στα 30.000 πόδια όπως υπόσχονταν οι κατασκευαστές τους αλλά μόλις και με τα βίας στα 20.000 πόδια.

Στις επόμενες εβδομάδες η εταιρεία ΤΑΙ πρόκειται να αρχίσει την επιχειρησιακή αξιολόγηση του αεροχήματος σε συνεργασία με τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στο τουρκικό Κουρδιστάν. Όπως αναφέρει η εφημερίδα εάν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις επιθυμούν τον εξοπλισμό του ΑΝΚΑ με το σύστημα ASELFILR 300T τότε θα πρέπει να συμβιβαστούν με την απόδοση του αεροχήματος το οποίο θα μπορεί να φτάσει μέχρι τα 20.000 πόδια.

Διαφορετικά θα πρέπει να αναμένουν ακόμη δύο χρόνια για την βελτίωση του συστήματος της Aselsan. Υπενθυμίζεται ότι το νέο τουρκικό αερόχημα πρόκειται να αντικαταστήσει τα ισραηλινά HERON μέσα στην τρέχουσα δεκαετία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.