Εξοπλιστικός «πυρετός» στην Τουρκία

Εξοπλιστικός «πυρετός» στην Τουρκία

Η Υπηρεσία Αμυντικής Συνεργασίας και Ασφάλειας του αμερικανικού Πενταγώνου ενημέρωσε το Κογκρέσο για μια πιθανή πώληση…

Η Υπηρεσία Αμυντικής Συνεργασίας και Ασφάλειας του αμερικανικού Πενταγώνου ενημέρωσε το Κογκρέσο για μια πιθανή πώληση πυραύλων αέρος-αέρος μέσου βεληνεκούς AIM-120C-7 AMRAAM στην Τουρκία μέσω κεφαλαίων FMS (Foreign Military Sale) καθώς και συναφών υλικών και υπηρεσιών.

Η συνολική αξία, αν ασκηθούν όλες οι προαιρέσεις ανέρχεται έως 157 εκατομμύρια δολάρια.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση της Τουρκίας έχει αιτηθεί την πώληση συνολικά 107 πυραύλων AIM-120C-7 Advanced Medium Range Air-to-Air Missiles (AMRAAM), δυο τμημάτων καθοδήγησης, κάνιστρων μεταφοράς, ανταλλακτικά και συλλογές επισκευής, εξοπλισμό υποστήριξης και δοκιμών, βιβλιογραφία και τεχνικά εγχειρίδια, εκπαίδευση προσωπικού και εκπαιδευτικό εξοπλισμό, κυβερνητικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών, υπηρεσίες τεχνικής και λογιστικής υποστήριξης, και άλλες συναφείς υπηρεσίες.

Σημειώνεται ότι η έκδοση C7 του πύραυλου ΑΙΜ-120 είναι η μοναδική διαθέσιμη προς εξαγωγές μέσω κεφαλαίων FMS.

Με αυτόν τον τρόπο «ισοφαρίζεται» ουσιαστικά η απόφαση προμήθειας και από την ΠΑ του αντίστοιχου τύπου πυραύλου πριν λίγο καιρό στον αριθμό των 130 βλημάτων.

Παράλληλα, το Σάββατο, διεξήχθη η τελετή καθέλκυσης της πρώτης φρεγάτας Milgem καθώς και ενός νέου ναρκοθηρευτικού σε μια λαμπρή τελετή στην Κωνσταντινούπολη, παρά τον άσχημο καιρό.

Η συγκεκριμένη τελετή έτυχε ευρείας και διθυραμβικής κάλυψης από το σύνολο των μέσων μαζικής ενημέρωσης της χώρας, ενώ παρέστησαν και πλήθος ανώτατων αξιωματούχων.

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα δε, η Υποδιεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM) εξέδωσε RfP για την προμήθεια νέων αντιαεροπορικών συστημάτων βραχείας και μέσης εμβέλειας (προγράμματα T-LALAMIDS και T-MALAMIDS αντίστοιχα) θέτοντας έτσι τέλος και σε αυτήν την εκρεμότητα.

Αλλά και άλλα σημαντικά προγράμματα έχουν ήδη διευθετηθεί, όπως το πρόγραμμα του νέου εθνικού άρματος μάχης, το πρόγραμμα προμήθειας νέων υποβρυχίων Type 214, ενώ προχωρά και στο θέμα της παραγωγής του νέου της επιθετικού ελικοπτέρου.

Τέλος, και στον τομέα των μαχητικών αεροσκαφών, έχει ήδη αποφασιστεί η συμμετοχή στο πρόγραμμα ανάπτυξης και συμπαραγωγής του F-35.

Την ίδια στιγμή, οποιαδήποτε σύγκριση με την εδώ πραγματικότητα δεν μπορεί παρά να προκαλεί μελαγχολία…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.