Οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζει η τουρκική εταιρεία BMC

Οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζει η τουρκική εταιρεία BMC

Σοβαρά οικονομικά προβλήματα παρουσιάζει η τουρκική εταιρεία κατασκευής στρατιωτικών οχημάτων BMC. Η εταιρεία τα τελευταία χρόνια έλαβε δύο σημαντικά συμβόλαια για την κατασκευή 468 KIRPI BMC-350 16Z κατηγορίας MRAP και μεγάλο αριθμό στρατιωτικών φορτηγών για τον τουρκικό Στρατό. Σύμφωνα με το συμβόλαιο η τουρκική εταιρεία θα έπρεπε να έχει παραδώσει μέχρι το Δεκέμβριο του 2011 το σύνολο των οχημάτων. ‘

Όμως η εταιρεία κατάφερε να παραδώσει 278 οχήματα μέχρι και τα τέλη Μαΐου του 2012. Στην φάση της κατασκευής βρίσκονται ακόμα 80 οχήματα αλλά η εταιρεία δεν έχει πια ρευστό και δεν μπορεί να αγοράσει τα υλικά για την κατασκευής τους. Για την αντιμετώπιση του ζητήματος αυτού η εταιρεία ζήτησε την παροχή δανείου από τράπεζα.

Το δάνειο ύψους 100 εκατ. δολαρίων δεν εγκρίθηκε και η εταιρεία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα το οποίο οξύνθηκε περισσότερο με την επιβολή προστίμου από την SSM για τις καθυστερήσεις. Το αξιοπερίεργο στην υπόθεση αυτή είναι ότι η εταιρεία BMC ανήκει στον επενδυτικό όμιλο Cukurova Holding ο οποίος είναι από τους πλέον ισχυρούς στην Τουρκία και στον οποίο ανήκει και η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας TURKCELL καθώς και πληθώρα εταιρειών στον τομέα των κατασκευών της ενημέρωσης και της ενέργειας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.