Την άμεση απομάκρυνση του Μ. Άσαντ ζητά ο Μ. Τσαβούσογλου

Την άμεση απομάκρυνση του Μ. Άσαντ ζητά ο Μ. Τσαβούσογλου

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ζητά υην άμεση απομάκρυνση του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ, λέγοντας ότι πρέπει να σχηματισθεί μεταβατική κυβέρνηση και εκφράζοντας την υποστήριξη της Αγκυρας προς την αμερικανική επιχείρηση κατά της συριακής αεροπορικής βάσης.

«Είναι αναγκαία η απομάκρυνση του καθεστώτος αυτού το συντομότερο δυνατόν από την ηγεσία της Συρίας», δήλωσε ο Τσαβούσογλου στους δημοσιογράφους στην πόλη Αλάνια της νότιας Τουρκίας, όπως αναφέρει το reuters.

«Εάν δεν θέλει να αποχωρήσει, εάν δεν υπάρξει μεταβατική κυβέρνηση, και αν συνεχίσει να διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, πρέπει να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για την απομάκρυνσή του», συνέχισε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Οι ζώνες ασφαλείας για τους αμάχους στη Συρία είναι τώρα σημαντικότερες από ποτέ, είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου προσθέτοντας ότι ο συνασπισμός ενημερώθηκε εκ των προτέρων για την αμερικανική επιχείρηση και ότι ο ίδιος συνομίλησε με τους ομολόγους του της Γαλλίας και της Γερμανίας, αν και δεν είπε πότε, ενώ έκανε επίσης λόγο και για επαφές με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και τον αμερικανό ομόλογό του Ρεξ Τίλερσον.

Την ίδια ώρα η ρωσική κρατική τηλεόραση μετέδωσε σήμερα ότι οι αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές εναντίον συριακής αεροπορικής βάσης κατέστρεψαν εννέα αεροπλάνα, αλλά δεν προκάλεσαν σημαντικές ζημιές στον κεντρικό διάδρομο του αεροδρομίου.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 24 μετέδωσε εικόνες από τη βάση μετά τα πλήγματα των αμερικανικών πυραύλων κρουζ. Κρατήρες, συντρίμμια και χαλάσματα είναι ορατά, όμως ο κεντρικός διάδρομος μοιάζει σε μεγάλο βαθμό άθικτος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν είναι σαφές αν το τηλεοπτικό δίκτυο έδειξε ολόκληρη τη βάση ή μόνο ένα τμήμα της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.