“Πολεμική” επιθεώρηση Στόλου από τον Τούρκο Α/Γ.Ε.

O Αρχηγός τoυ τουρκικού  Γενικού Επιτελείου στρατηγός Νετζντέτ Özel προχώρησε σήμερα πραγματοποίησε επίσκεψη στην βορειοδυτική επαρχία της Gölcük, κοντα στην Κωνσταντινούπολη με σκοπό να επιθεωρήσει την κύρια βάση του τουρκικού Ναυτικού. Τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης χαρακτηρίζουν την επίσκεψη ως “πολεμική επιθεώρηση  πρις τις επιχειρήσεις”, εννοώντας ότι δεν θα αργήσει η εμπλοκή του τουρκικού Ναυτικού σε πολεμικές επιχειρήσεις

Την ίδια στιγμή οι ναυτικές δυνάμεις της Τουρκίας και της Αιγύπτου ολοκλήρωσαν τις ασκήσεις με την επωνυμία «2012 Sea of Friendship» (2012 Θάλασσα Φιλίας) στην Ανατολική Μεσόγειο.

Την τελευταία μέρα των ασκήσεων παρακολούθησε ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, ισλαμιστής προερχόμενος από τους κόλπους της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Οι ασκήσεις είχαν ξεκινήσει στις 7 Οκτωβρίου με σκοπό να ελέγξουν την ετοιμότητα των ναυτικών δυνάμεων των δυο χωρών να ανταποκριθούν σε διάφορα σενάρια, όπως αποστολές έρευνας και διάσωσης (SAR), αποστολές καταπολέμησης της πειρατείας κ.λπ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η είδηση ότι ο Αιγύπτιος πρόεδρος ζήτησε από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου της χώρας του να ανατρέξει στη λίστα όσων συμμετείχαν στον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ (1973) και να βραβευθούν. 

Μήπως η άσκηση είχε σε έναν βαθμό τουλάχιστον συγκεκαλυμμένο αντι-ισραηλινό προσανατολισμό; Πιθανόν, γι’ αυτό φαίνεται οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ την παρακολούθησαν από τόσο κοντά…

Εν κατακλείδι, όπως ανακοινώθηκε, η Αίγυπτος θα διοργανώσει το δεύτερο εξάμηνο του 2013 την πολυεθνική ναυτική άσκηση «Bright Star» με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Διεξάγεται κάθε δύο χρόνια και το 2011 είχε αναβληθεί λόγω της πολιτικής αναταραχής στην Αίγυπτο. Το 2009 είχαν συμμετάσχει δυνάμεις από την Ιορδανία, το Κουβέιτ, το Πακιστάν, τη Σαουδική Αραβία και την Τουρκία.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.