ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

ΡΚΚ: “Ολικά αντίποινα αν εισβάλλετε στην Συρία”!

 Ξεκάθαρα πλέον φαίνεται η άτυπη συμμαχία των Κούρδων μαχητών με τις δυνάμεις του Άσαντ αφού “βολεύουν” και τους δύο τα προβλήματα που δημιουργούνται στην Τουρκία.

Ο μεν Άσαντ για να εμποδίζει τους Τούρκους να δίνουν στήριξη στους μισθοφόρους, οι δε Κούρδοι για να έχουν μεγάλο βάθος απόσυρσης και απόκρυψης, ώστε να χτυπούν τον τουρκικό στρατό, και να έχουν οδούς διαφυγής, και εφοδιασμού που δεν μπορεί η Τουρκία να αποκόψει.

 Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), Μουράτ Καραγιλάν απείλησε με σοβαρά αντίποινα στην Τουρκία, αν ο τουρκικός στρατός αποφάσιζε να επιτεθεί κατά των Κούρδων της Συρίας.

Σε συνέντευξή του σε ελβετική εφημερίδα ο Καραγιλάν δήλωσε ότι οι φιλοδοξίες των Κούρδων είναι κοινές και ότι προτίθεται να τις υποστηρίξει.

«Αν ο τουρκικός στρατός επιτεθεί στους Κούρδους ή σε φορείς που τους εκφράζουν θα πραγματοποιήσουμε βίαιη απάντηση στην τουρκική επικράτεια», δήλωσε ο Καραγιλάν σε συνέντευξη που έδωσε από κρησφύγετο του PKK στο Ιρακινό Κουρδιστάν, όπως δημοσιεύει το γαλλικό πρακτορείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πρόσφατη δήλωσή, σχετικά με τις συγκρούσεις σε Şemdinli Χακάρι, Γιουκσέκοβα, και Çukurca, το Γραφείο Τύπου του ΡΚΚ ανέφερε ότι 25 τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις της κοιλάδας Καζάν στις 14 Οκτωβρίου, κάτι που σίγουρα δεν ταιριάζει με τις απώλειες που δίνουν στη δημοσιότητα οι Τούρκοι.

Έτσι η συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας ο Ιρανός Πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ αποκτά ιδιαίτερο νόημα καθότι ο ιρανός πρόεδρος δήλωσε πως το Ιράν συμφωνεί να αρθεί ο αποκλεισμός των κατεχόμενων.

Τον υποστηρικτή της στο πρόσωπο του Ιράν βρήκε η Τουρκία στο Κυπριακό,με τον Ιρανό πρόεδρο να δηλώνει πως υποστηρίζει την άρση του αποκλεισμού των κατεχόμενων κατά την διάρκεια συνάντησης 40 λεπτών που είχε με τον τούρκο πρωθυπουργό όπου συζήτησαν για το παρακλάδι του PKK στο Ιράν αλλά και για το ίδιο το PKK,ενώ ο πρόεδρος του Ιράν δήλωσε πως υποστηρίζει πλήρως την Τουρκία αναφερόμενος στην οβίδα που έπεσε στην συνοριακή πόλη Ακτσάκαλε της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Φυσικά ο “πονηρός” κ.Ερντογάν προσπάθησε να συσχετίσει τα δύο θέματα (ΡΚΚ και Κυπριακό) προσπαθώντας να αλλαξει την αρνητική για αυτόν συγκυρία που δημιουργήθηκε από την απόφασή του να αναμειχθεί στα εσωτερικά της Συρίας.

Στην Ελλάδα το ΥΠΕΞ ακόμα όσον αφορά αυτές τις δηλώσεις δεν έχει κάνει κάποια δήλωση αν και δεν περιμένουμε να πει και κάτι ιδιαίτερο, δεν μας έχει συνηθίσει σε “δυναμικές” δηλώσεις.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.