Τουρκική ομολογία: «Δεν ελέγχουμε πια το τουρκικό Κουρδιστάν»

Τουρκική ομολογία: «Δεν ελέγχουμε πια το τουρκικό Κουρδιστάν»

Σε μία κίνηση που επιβεβαιώνει την παραδοχή ότι το PKK ελέγχει το τουρκικό Κουρδιστάν και δεν μπορεί να προστατεύσει πια τους Τούρκους στρατιώτες από την κουρδική οργάνωση προχώρησε το τουρκικό Γενικό Επιτελείο.

Όπως αναφέρει ο τουρκικός τύπος με απόφαση του το Γενικό Επιτελείο της γειτονικής χώρας οι μετακινήσεις των Τούρκων στρατιωτών από και προς τις φρουρές τους στο τουρκικό Κουρδιστάν θα πραγματοποιείται με ελικόπτερα λόγω των τεραστίων απωλειών που υπέστη ο τουρκικός Στρατός από τις επιθέσεις του PKK στις αυτοκινητοπομπές που μετέφεραν στρατιώτες στην περιοχή αυτή.

Για τον λόγο αυτό και ο τουρκικός Στρατός ζήτησε από τις ΗΠΑ την επίσπευση των παραδόσεων των ελικοπτέρων CH-47F ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος για τα μεταφερόμενα στρατεύματα, ενώ η νέα τακτική προβλέπεται να προκαλέσει μεγάλη φθορά και καταπόνηση στα ελικόπτερα του τουρκικού Στρατού και

της Στρατοχωροφυλακής τα οποία θα πρέπει να πετούν συνέχεια στην περιοχή αυτή μεταφέροντας τους στρατιώτες των εκατοντάδων φρουρών που οι Τούρκοι διατηρούν στα σύνορα αλλά και στο εσωτερικό του τουρκικού Κουρδιστάν. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defenncenet.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.