ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Στιγμές αγωνίας στην Τουρκία. Η απεργία πείνας των Κούρδων φυλακισμένων συνεχίζεται για 44η ημέρα

Στιγμές αγωνίας στην Τουρκία. Η απεργία πείνας των Κούρδων φυλακισμένων συνεχίζεται για 44η ημέρα

Η μεγάλη απεργία πείνας, την οποία ξεκίνησαν οι Κούρδοι φυλακισμένοι στην γειτονική Τουρκία συνεχίζεται για 44η ημέρα. Την στιγμή που η νέα ανθρωπιστική κρίση λαμβάνει δραματικές διαστάσεις, οι Κούρδοι και Τούρκοι ακτιβιστές και συγγενείς των φυλακισμένων δεν βλέπουν φως στο τέλος του τούνελ.

Τις επόμενες ώρες, η Τουρκία εισέρχεται σε μια πολύ κρίσιμη φάση και αντιμετωπίζει ένα εφιαλτικό σενάριο: Τον θάνατο των δεκάδων φυλακισμένων.

Η χθεσινή διάσκεψη τύπου του υπουργού δικαιοσύνης της Τουρκίας, Σαντουλλάχ Εργκίν δεν υπήρξε αρκετή για να δώσει τέλος στην μεγάλη κινητοποίηση των Κούρδων φυλακισμένων.

 Απευθυνόμενος στους απεργούς πείνας, ο κ. Εργκίν ζήτησε από τους ίδιους να τερματίσουν άμεσα την κινητοποίηση τους. Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό δικαιοσύνης, μέσα από την απεργία πείνας, οι φυλακισμένοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο τουρκικό πολιτικό προσκήνιο. «Η φωνή σας ακούστηκε», υπήρξε η χαρακτηριστική τοποθέτηση του κ. Εργκίν.

Το μήνυμα του κ. Εργκίν δεν βρήκε θετικό αντίκτυπο στους κόλπους του κουρδικού αυτονομιστικού κινήματος.

Οι εκπρόσωποι του κινήματος κατηγορούν τον κ. Εργκίν και την τουρκική κυβέρνηση με το πρόσχημα της διπροσωπίας. Κατά την άποψη τους, η κυβέρνηση, η οποία φέρει την αποκλειστική ευθύνη για τους ενδεχόμενους θανάτους των φυλακισμένων, δεν ενδιαφέρεται για την κατάσταση υγείας των φυλακισμένων.

 Σύμφωνα με πληροφορίες οι φυλακισμένοι επιμένουν στα τρία αιτήματα, τα οποία έχουν θέσει ως προϋπόθεση για τον άμεσο τερματισμό των κινητοποιήσεων τους.

Οι κρατούμενοι εξακολουθούν να απευθύνονται στην τουρκική κυβέρνηση και να θέτουν τρία συγκεκριμένα αιτήματα για τον τερματισμό της μεγάλης απεργίας πείνας: Την άρση της απομόνωσης του φυλακισμένου ηγέτη του κουρδικού αυτονομιστικού κινήματος, Αμντουλάχ Οτζαλάν, την κατοχύρωση του δικαιώματος της χρήσης της Κουρδικής γλώσσας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια παιδεία και τέλος την χρήση της κουρδικής γλώσσας στα τουρκικά δικαστήρια.

 Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τις πληροφορίες στην μεγάλη απεργία πείνας συμμετέχουν πάνω από 770 φυλακισμένοι σε διάφορες φυλακές της Τουρκίας. 

Οι ιατροί, οι επιστήμονες και οι ειδικοί τονίζουν ότι πλέον οι φυλακισμένοι έχουν εισέλθει στην πιο κρίσιμη φάση. Κατά την άποψη τους, στην 50η ημέρα, οι μαζικοί θάνατοι στις φυλακές θα είναι πλέον ένα μη ανατρέψιμο γεγονός.

 Το Κόμμα ειρήνης και δημοκρατίας (BDP) εξαγγέλλει την ματαίωση όλων των εκδηλώσεων για την θρησκευτική εορτή «Κουρμπάν». Παράλληλα, καλεί όλους τους Κούρδους και Τούρκους ακτιβιστές σε μαζικές διαδηλώσεις σε ολόκληρη την Τουρκία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr            

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.