ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ερντογάν :Αναβίωση σχεδίου του για επίσκεψη στην Γάζα

Ερντογάν :Αναβίωση σχεδίου του για επίσκεψη στην Γάζα

Η πολιτική μηδενικών προβλημάτων την οποία υιοθέτησε το καθεστώς του Τούρκου Πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν το 2003 για να λάβει το επίσημο θεωρητικό περίβλημα με το βιβλίο του Τούρκου ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου “Στρατηγικό βάθος”  κατέστη πολιτική μύριων προβλημάτων με αποτέλεσμα την  σύγκρουση με το Ισραήλ.

Καθώς το καθεστώς Ερντογάν εισέρχεται σε μια περίοδο αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων με το όνειρο του Ταγίπ Ερντογάν να είναι ο επόμενος Τούρκος πρόεδρος και να κυριαρχεί ως το 2023 στην τουρκική πολιτική σκηνή, να αποτελεί τον άξονα δράσης για τον  Τούρκο Πρωθυπουργό.

Ο Ερντογάν  μεταχειρίζεται την κατάσταση στην Γάζα με σκοπό να αυξήσει την δημοτικότητα του έναντι του σημερινού Τούρκου Προέδρου Αμπντουλλάχ Γκιούλ  ο οποίος σύμφωνα με τα δημοσκοπικά ευρήματα προηγείται στην εκλογική κούρσα  και παράλληλα να δώσει μια νέα δυναμική στην συνεχώς μειούμενη επιρροή της Τουρκίας στις αραβικές χώρες και τον μουσουλμανικό κόσμο.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με δηλώσεις σε δημοσιογράφους ανέφερε πως θέτει εκ νέου σε εφαρμογή το σχέδιο του για επίσκεψη στην Γάζα κάτι το οποίο και παλαιότερα είχε αναφέρει και ότι αποτελεί σκοπό του και για το σκοπό αυτό ξεκινούν  συνομιλίες με παλαιστινίους αξιωματούχους  προκειμένου το ταχύτερο δυνατό να πραγματοποιηθεί.

Ο Εμίρης του  Κατάρ  Sheikh Hamad bin Khalifa al-Thani με την σύζυγο του  Sheikha Mozah  μέσω Αιγύπτου πέρασε στη Γάζα στα τέλη του περασμένου μήνα επικεφαλής μιας μεγάλης αντιπροσωπείας και η λαμπρή υποδοχή της οποίας έτυχε από την πλευρά της Χαμάς έδωσε νέα τροφή στα νεοοθωμανικά όνειρα του Τούρκου πρωθυπουργού  ο οποίος εξέφρασε σύμφωνα την εφημερίδα «Todays Zaman»  και στους Τούρκους δημοσιογράφους τον  θαυμασμό του για τον εμίρη του Κατάρ  και μάλιστα  σκόπευει να το τον καλέσει και να συναντηθεί μαζί του για να του εκφράσει τον θαυμασμό του και τις ευχαριστίες του, αλλά η μουσουλμανική γιορτή του Eid Al-Adha δεν του το επιτρέπει.

Πρότεινε μάλιστα στον Πρόεδρο της παλαιστινιακής Αρχής στην κατεχόμενη από το Ισραήλ δυτική όχθη, Μαχμούντ Αμπάς  να επισκεφθούν από κοινού την Λωρίδα της Γάζα και ο παλαιστίνιος  ηγέτης φάνηκε θετικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Πρέπει να τονιστεί ότι το Ιράν και η Συρία έχουν διακόψει την χρηματοδότηση της Χαμάς εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν στάθηκε στο πλευρό του Σύρου Προέδρου Ασαντ κατά την συριακή κρίση και  ότι η Χαμάς η οποία μέχρι πρότινος είχε την έδρα της στην Συρία σήμερα εδρεύει στο Κατάρ  ενώ έχει περιέλθει σε δεινή οικονομική θέση καθώς χρειάζεται περί τα 1,6 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για να συνεχίσει να διοικεί την λωρίδα της Γάζας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα  ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.