Ο Ερντογάν απειλεί έμμεσα να εκτελέσει τον Οτζαλάν

Ο Ερντογάν  απειλεί έμμεσα  να εκτελέσει τον Οτζαλάν

Η τουρκική κοινή γνώμη απαιτεί να επαναφερθεί η ποινή του θανάτου στο ποινικό σύστημα της χώρας έτσι ώστε να εκτελεστεί ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Αυτό τουλάχιστον φέρεται να  δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερνγογάν.

Η δήλωση βόμβα έγινε κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου του ΑΚΡ και όπως είναι φυσικό έχει ανάψει φωτιές σε όλη τη χώρα.

 «Αυτή η χώρα άλλαξε τη νομοθεσία της και κατάργησε την θανατική καταδίκη παρά το γεγονός πως ο τρομοκράτης ηγέτης είχε καταδικαστεί με αυτή», δήλωσε ο  Ερντογάν και συμπλήρωσε πως «αυτή τη στιγμή βρίσκετε στο Ιμραλί λόγω της συγκεκριμένης καταδίκης του. Η πλειοψηφία των ανθρώπων μας θέλουν να επαναφερθεί η θανατική ποινή αφού οι συγγενείς των θυμάτων [των συγκρούσεων με το ΡΚΚ] βρίσκονται σε μία κατάσταση πόνου».

Η ιδεολογία του ΑΚΡ, σύμφωνα πάντα με τον Ρ. Τ. Ερντογάν μιλάει για «μία σημαία», «ένα κράτος», «μία εθνικότητα», οπότε τίποτα λιγότερο δεν μπορεί να επιτραπεί για την Τουρκία και τους ανθρώπους που διαβιούν στα σύνορά της και συμπλήρωσε με το γνωστό πάντα νεοθωμανικό αλλά θρασύτατο ύφος  πως οι μαχητές του ΡΚΚ εκμεταλλεύονται «τους Κούρδους αδερφούς μου για χρόνια».

Η συγκεκριμένη δήλωση δεν μπορεί παρά να είναι μία κίνηση απελπισίας με την οποία η Άγκυρα προσπαθεί να δείξει την αποφασιστικότητά της αφού οι στιγμές που περνάει με το ΡΚΚ είναι δραματικές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.