ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Περικοπές στον τουρκικό προϋπολογισμό οι οποίες δεν αγγίζουν την άμυνα

Περικοπές στον τουρκικό προϋπολογισμό οι οποίες δεν αγγίζουν την άμυνα

Η Άγκυρα παρά του περί αντιθέτου δηλώσεις εδώ και καιρό είναι γνωστό πως διαπραγματεύεται ένα δάνειο από το διεθνές νομισματικό ταμείο (ΔΝΤ).

Η Άγκυρα παρά του περί αντιθέτου δηλώσεις εδώ και καιρό είναι γνωστό πως διαπραγματεύεται ένα δάνειο από το διεθνές νομισματικό ταμείο (ΔΝΤ).

Μέσα στο συγκεκριμένο πλαίσιο η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην μείωση των εξόδων του 2009 κατά ΥΤL3,06 δισ. ($2,02 δισ.).

Και όμως το τεράστιο αυτό ποσό το οποίο και σχεδιάζεται να εξοικονομηθεί δεν φαίνεται, για την ώρα τουλάχιστον να επηρεάζει τις εξοπλιστικές και γενικά τις αμυντικές δαπάνες της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, η εξοικονόμηση των απαραίτητων κονδυλιών θα γίνει μέσω των μειώσεων στα έξοδα για την τοπική αυτοδιοίκηση και των υπουργείων δικαιοσύνης, παιδείας και υγείας. Οι περικοπές δε στο τομέα δημοσίων επενδύσεων πρόκειται να προστεθούν στον μακρύ κατάλογο των τομέων που θα επηρεαστούν άμεσα.

Η αντιπροσωπεία του ΔΤΝ αναμένεται στις αρχές αυτού του μήνα στην Άγκυρα. Υπενθυμίζεται πως το τελευταίο δάνειο της χώρας ήταν συνολικού ποσού $10 δισ. και φυσικά δεν έχει αποπληρωθεί από την Τουρκική κυβέρνηση.

Είναι πασιφανές πως το κεμαλικό καθεστώς αδυνατεί να αντιληφθεί την κρισιμότητα των καταστάσεων και προχωράει σε περικοπές που θα επηρεάσουν τα μέγιστα την ποιότητα ζωής του λαού ενώ δεν κάνει καμία διαπραγμάτευση με το δικό του «ταμείο».

Αν η πολιτική αυτή συνεχιστεί τότε παρά τις ρητορικές διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης πως προσεγγίζει τον λαό και τις διάφορες εθνικές και θρησκευτικές ομάδες η περαιτέρω εξαθλίωση της μεγάλης μάζας θα δημιουργήσει εκρηκτικές καταστάσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων www.defencnet.gr       

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.