ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

«Αυτομολούν» Σύροι αξιωματικοί και στρατιώτες στην Τουρκία

«Αυτομολούν» Σύροι αξιωματικοί και στρατιώτες στην Τουρκία

Σήμερα τις πρώτες  πρωινές ώρες , 26 Σύροι αξιωματικοί και στρατιώτες συμπεριλαμβανομένων και 2 στρατηγών,  αυτομόλησαν στην Τουρκία αποτελώντας την μεγαλύτερη  μέχρι στιγμής ομάδα  ανδρών του συριακού που πραγματοποιεί τέτοια κίνηση από την αρχή των συγκρούσεων. 

Σύμφωνα με τουρκικό πρακτορείο Anadolu αυτήν την στιγμή στην Τουρκία έχουν αυτομολήσει  2 στρατηγοί ,11 συνταγματάρχες και 71 στρατιώτες των συριακών ΕΔ.

Για το σκοπό αυτό οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν εγκαταστήσει ειδικό καταυλισμό στην επαρχία Χατάι κοντά στα σύνορα με την Συρία  που φιλοξενεί αποστάτες του συριακού Στρατού.  

Εν τω μεταξύ, οι συγκρούσεις μεταξύ των συριακών δυνάμεων και ανταρτών συνεχίζονται αμείωτες για δεύτερη ημέρα γύρω από την πόλη Ras alAyn, στην επαρχία  αλ-Hasaka της ΒΑ Συρίας, αναγκάζοντας τις  τουρκικές αρχές να κλείσουν τα σχολεία και στην γειτονική πόλη του CEYLANPINAR.

Τούρκοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι  οι αντάρτες έχουν πάρει τον έλεγχο   διέλευσης των συνόρων στο  Ras alAyn.

Το περιστατικό  το αναφέρουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης χωρίς να υπάρχει δυνατότητα επιβεβαίωσης . Υπενθυμίζεται επίσης ότι  ο συριακός Στρατός αριθμεί 300.000 χιλιάδες άτομα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr                        

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.