Στην Ιταλία ο νέος τουρκικός δορυφόρος επιτήρησης Göktürk

Στην Ιταλία ο νέος τουρκικός δορυφόρος επιτήρησης Göktürk

Η ιταλική κοινοπραξία Telespazio, θυγατρική της ιταλικής Finmeccanica και της γαλλικής Thales, κέρδισε έναν…

Η ιταλική κοινοπραξία Telespazio, θυγατρική της ιταλικής Finmeccanica και της γαλλικής Thales, κέρδισε έναν διαγωνισμό ως κύριος ανάδοχος σε συνεργασία με την Thales Alenia Space (επίσης θυγατρική των Thales/Finmeccanica) από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας για το πρόγραμμα του τουρκικού δορυφόρου Göktürk.

Η συνολική αξία του προγράμματος ανέρχεται στα 250 εκατομμύρια ευρώ.

Η συμφωνία καλύπτει την προμήθεια ενός δορυφόρου επιτήρησης της επιφάνειας της γης εξοπλισμένο με οπτικό αισθητήρα υψηλής ανάλυσης, ενώ η ολοκλήρωση των συστημάτων και η κατασκευή κέντρου δοκιμών για τον δορυφόρων θα γίνουν στην Τουρκία, όπως και το σύνολο του επίγειου κομματιού του συστήματος που περιλαμάνει τις λειτουργίες χειρισμού του δορυφόρου, την πρόσκτηση και την επεξεργασία των δεδομένων.

Παράλληλα, η Telespazio θα προσφέρει και όλες τις υπηρεσίες εκτόξευσης-τοποθέτησης σε τροχιά αλλά και τις δοκιμές.

Σημειώνεται ότι η προσφορά της Telespazio περιλαμβάνει παροχή βιομηχανικού έργου σε σημαντική κλίμακα, ικανοποιώντας έτσι την σχετική απαίτηση της τουρκικής κυβέρνησης, που επέλεξε τελικά την πρόταση της Telespazio κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, η Telespazio θα δημιουργήσει μια νέα κοινοπραξία με τουρκική εταιρεία προκειμένου να υλοποιήσει το πρόγραμμα και να αναπτύξει και προωθήσει τις υπηρεσίες του συστήματος.

Η Telespazio και Thales Alenia Space αποτελούν μέρος της κοινοπραξίας Space Alliance που δημιουργήθηκε το 2007 μεταξύ της Finmeccanica και της Thales. Αξίζει να σημειωθεί ότι προτίμηση της τουρκικής κυβέρνησης ήταν να αποκλειστεί κατά το δυνατόν η γαλλική συμμετοχή στο πρόγραμμα του νέου τουρκικού δορυφόρου, πλην όμως εκ των πραγμάτων κάτι τέτοιο αποδείχθηκε αδύνατο να δρομολογηθεί εξ ολοκλήρου.

Υπενθυμίζουμε ότι όπως είχαμε αναφέρει πριν οκτώ μήνες, ο σχετικός διαγωνισμός είχε κηρυχθεί άγονος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.