ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πόλεμο στην ακτοπλοΐα κήρυξε ξαφνικά η Τουρκία στην Ελλάδα: Απαγορεύτηκε σε ελληνικά πλοία να «δένουν» στην Τουρκία!

Πόλεμο στην ακτοπλοΐα κήρυξε ξαφνικά η Τουρκία στην Ελλάδα: Απαγορεύτηκε σε ελληνικά πλοία να «δένουν» στην Τουρκία!

Πόλεμο στην ακτοπλοΐα και τον τουρισμό κήρυξε στην Ελλάδα η Τουρκία με σκοπό να πλήξει οικονομικά τα ελληνικά νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Ο υπουργός Μεταφορών της Τουρκίας, με σχετική απόφασή του, απαγορεύει σε τουρκικά τουριστικά πλοία να προσεγγίζουν τα ελληνικά νησιά με τα οποία διασυνδέονται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες και το αντίστροφο, δηλαδή να δένουν ελληνικά πλοία σε τουρκικά λιμάνια!

Oύτε τα ελληνικά τουριστικά πλοία δεν θα μπορούν να προσεγγίζουν τα λιμάνια της Τουρκίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη από την τουρκική κυβέρνηση ως αντίποινα για τις κατασχέσεις από την πλευρά των ελληνικών αρχών, τουρκικών πλοίων τα οποία παραβίαζαν τους διεθνείς κανόνες ασφαλείας και δεν διέθεταν τα προβλεπόμενα σωστικά μέσα.

Από την Άγκυρα έγινε επίσης γνωστό ότι οι αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει να ενημερώνουν τις τουρκικές εταιρείες οι οποίες μεταφέρουν τούρκους τουρίστες στα ελληνικά νησιά.

Συγκεκριμένα Mετά την κατάσχεση 11 πλοίων από τις ελληνικές αρχές για παραβίαση της θαλάσσιας νομοθεσίας το τουρκικό υπουργείο απαγόρευσε την πλέυση ακόμα και των τακτικών επιβατικών πλοία από τις 12 Οκτωβρίου

Ο υπουργός Μεταφορών Αχμέτ Αρσλάν δήλωσε ότι τα μέτρα της Αθήνας θέτουν σε κίνδυνο τη θέση της Τουρκίας ως χώρα “λευκής σημαίας”, με πιθανή υποβάθμιση στο καθεστώς “γκρίζας σημαίας”.

“Από σήμερα έχουμε σταματήσει τη ναυτιλία εμπορικών σκαφών στην Ελλάδα. Το γεγονός ότι η Ελλάδα άρχισε να επιθεωρεί και να κατάκατάσχει μικρά εμπορικά πλοία, μικρότερα των 24 μέτρων, ισχυριζόμενος ότι δεν συμμορφώνονταν με τους κανόνες, άρχισε να θέτει σε κίνδυνο την κατάσταση της Τουρκίας ως χώρας λευκής σημαίας. Αυτό είναι απαράδεκτο “, δήλωσε ο Arslan στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό TRT Haber στις 25 Σεπτεμβρίου.

“Επίσης έχουμε προειδοποιήσει τους πράκτορές μας και μας παρέπεμψαν στις αρχές. Είπαμε ότι αν η Ελλάδα αλλάξει αυτήν την εξαίρεση, τα εμπορικά σκάφη μας θα ταξιδέψουν στα ελληνικάνησιά και συμβάλλετε στο εμπόριο σας. Αλλά δεν θα επιτρέψουμε στα πλοία να πλεύσουν όσο η Ελλάδα διατηρεί τη στάση της απέναντι στον κανόνα αυτό », είπε, προσθέτοντας ότι θα συζητήσει το ζήτημα με τον Έλληνα ομόλογό του στις 12 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη χώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ηδη μια τουρκική εταιρεία που δραστηριοποιείται μεταξύ της ακτής Seferihisar της Τουρκίας και της Σάμου, είπε στους επιβάτες την απόφαση των αρχών να απαγορεύσουν την πλεύση εμπορικών σκαφών στα ελληνικά ύδατα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.